Veelgestelde vragen

Volvlak-printen is in principe geen probleem, maar zo’n 30 % van het oppervlak is het beste. Growingpaper zit vol met ‘hobbelige’ zaden waardoor bij volvlak ‘‘strepen’’ kunnen ontstaan ook zal er altijd enige verschuiving ( fractie van mm) van de prints onderling plaats vinden door de structuur van het papier.

Maak zoveel mogelijk gebruik van ‘duidelijke’ letters tekst, kleine en smalle letter type kunnen dicht lopen. We printen met inktjet machines, zodoende kunnen we niet aflopend printen maar is er altijd een witrand van 8 millimeter rondom.

Consumenten kunnen op een inktjetprinter - op kleine schaal - best zelf een printje maken.

Voor zakelijke opdrachten printen we altijd in onze eigen, milieuvriendelijke printshop. Ons groeipapier is een natuurproduct en wordt op printers met milieuvriendelijke inkt geprint. Bij offset is er een hoge walsdruk die niet bevorderlijk is voor de zaden (ze worden geplet) en ook de hoge temperatuur van laserprinters is funest.

Wat betreft de printkwaliteit: aanleg en doorvoer op printers is altijd lastiger dan via offset. Je moet het drukken van groeipapier dan ook beoordelen als ‘ambachtelijk’ drukwerk dat het beste door onze professionals uitgevoerd kan worden.

Webshopbestellingen worden altijd binnen 2 dagen geleverd.

Printopdrachten worden normaal gesproken binnen een paar dagen verstuurd, ná ontvangst van de betaling.( 4-6 dagen) Bij grote orders graag in overleg de levertijd afspreken.

Geboortekaartjes en rouwkaarten hebben bij ons vanzelfsprekend prioriteit. Die versturen we nog dezelfde dag of, in overleg, een dag later.

We maken gebruik van natuurlijk ongebleekt papier. De kleur is off white.

In A4-groeipapier zitten tussen de 200 en 400 zaden (afhankelijk van de soort).

Leverbaar in 70 gram papier: veldbloemen, klaprozen (Papaver), vergeetmeniet, sla mix, worteltjes en citroen melisse.

Leverbaar in 250 gram papier: mix van Alysum met klaprozen (Papaver), vergeetmeniet en mix van Rucola met Basilicum.


Onze missie

Met Growingpaper willen we uw woorden en plannen op een eerlijke, natuurlijke en milieuvriendelijk manier laten ontkiemen en tot bloei en groei laten komen.

Onze visie is 'natuurlijk denken' (en vervolgens doen!). Dat doen we aan de hand van de volgende overtuigingen:

  • De grond moet 'van nature' goed zijn.
  • Zonder water, licht en ruimte geen groei.
  • Neem voldoende tijd en kies het juiste moment.
  • Denk (bio)divers.
  • Zonder aandacht gaat een tuintje woekeren.

Ton en Geert

MAKE VOF is van Ton Keetels (links) en Geert Maas. Geert is het creatieve brein en is altijd op zoek naar vernieuwing. Ton zoekt continu naar (verbetering binnen de) organisatie. MAKE is dus biodivers en baseert zich op vriendschap, kameraadschap, ondernemerschap, duurzaamheid en vertrouwen. "Als het onze vriendschap in de weg staat, dan doen we het niet", stellen beide heren.In 2008 bracht het concept 'Be Aware, Get Better ' de start voor het duurzaam denken van Make. Dit concept won de innovatieprijs en was daarmee al zijn tijd voorruit op het gebied van duurzaam en fairtrade denken en doen. De thema's BE Green, BE Happy, BE Good, BE Fair en BE Pure stonden daarbij centraal, en zijn dat eigenlijk altijd blijven doen. Growingpaper was een van de ideeen uit het totaal concept en is door ons verder ontwikkeld tot deze unieke papiersoort als eerste in Europa. De merknaam Growingpaper is door ons geregistreerd en werken we fulltime aan de verdere ontwikkeling van ons papier. Met ons gedachte goed voor 'Growing people', breidt ons concept verder uit tot een community in Europa. Een community van mensen met de zelfde passie voor eerlijk en duurzaam papier.

Growing People

Growingpaper is een product van Make én vakmensen die de werkwijze en duurzaamheid van Growingpaper een warm hart toedragen.

Bart, Hoessein, Geert, Eva, Netty, Jan (staand v.l.n.r.)
Eddy, Ton, Tjanne (zittend v.l.n.r.)

Make: Jan, Hoessein, Ton en Geert.
Webontwikkeling: Bart  
Vormgeving: Studio Adam: Eva,  Atelier-X:  Eddy 
Tekst en communicatiebureau: Tjanne
Verkoop je kwaliteiten: Netstitch
(klik op namen voor meer informatie over onze hulptroepen)