Info

Leg het papier…...

Leg het papier binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 3 centimeter aarde. Geef elke dag wat water en al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes.

De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

Download hier de afbeelding van ZO GROEIT HET:   png  of  eps 

Onze bloementuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper doet dus echt wat het belooft: het komt tot bloei en groei.

Bekijk hier een introductiefilmpje.

Onze groentetuintjes

Onze groente- en kruidensoorten zijn vol van smaak en worden beproefd op kieming, dichtheid en kwaliteit. Wat uit onze groente- en kruidengroeipapiertjes groeit, is dus niet alleen eetbaar, maar ook nog eens ontzettend smaakvol.

Onze collectie bestaat uit:

 • Growingpaper 70 gram met bloemenzaden of groente-/kruidenzaden.
 • Growingpaper 250 gram met bloemenmix of kruidenmix

Wilt u ons aanbod met zien en voelen? Vraag hier onze voorbeeld waaier met al onze papiersoorten aan.

Growingpaper 70 gram

Ons unieke papier heeft voldoende stevigheid en heeft een lichte glans. De zaden zijn duidelijk zichtbaar en geven het papier een 'natuurlijke' structuur. Growingpaper bestaat uit twee dunne lagen papier met daartussen de zaden. De lagen worden door aardappelzetmeel aan elkaar geplakt zodat het 100% natuurlijk is.

100% Nederlands, 100% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Bloemsoorten 70 gram

Beschikbare bloemsoorten bij het 70 gram groeipapier:

 • Vergeet-me-niet (Myosotis)
 • Klaproos (Papaver)
 • Veldbloemenmix (zadenmix van Antirrhinum, Godetia, Gypsophyla, Dorotheanthus, Chrysanthemum, Petunia, Lobularia, Ageratum en Iberis)

Groentesoorten 70 gram

Beschikbare groentesoorten bij het 70 gram groeipapier:

 • Worteltjes
 • Slamix
 • Citroenmelisse

TIP: Thee van citroenmelisse: giet kokend water op de citroenmelisse. U kunt de bladeren wat kneuzen, zodat de aroma's beter vrij komen. Laat de thee drie tot vijf minuten trekken en zeef het daarna. Heerlijk fris én gezond!

Soorten 250 gram

Beschikbare soorten bij het 250 gram groeipapier:

 • Mix van Klaproos (Papaver) en Sneeuwkleed (Alyssum)
 • Mix van Basilicum en Rucola sla
 • Myosotis (Vergeetmeniet)

Growingpaper is een product van

MAKE VOF  
Geert Maas en Ton Keetels
Madame Curieweg 3
5482 TL Schijndel
Telefoon: 073 - 54 32 986
Email: info@growingpaper.nl

Kvk: 16049525
BTW: NL007903170.B.01
Bank: NL 45 RABO 0163694117

Wij printen graag voor u

Grote of kleine printopdrachten: wij zijn er helemaal op ingesteld. Of het nu om 25 uitnodigingen voor een feestje of om 10.000 flyers voor een beurs gaat.

We werken met speciaal ontwikkelde printers en watergedragen inkten, zonder toxische kleur- en oplosmiddelen. We hanteren graag het principe 'meer is minder': minder inkt geeft ruimte voor ons mooie papier. In onze printshop werken vakmensen met liefde voor drukwerk en liefde voor duurzaamheid.

Growingpaper 250 gram

Growingpaper 250 gram is een gerecyclede papiersoort, handgemaakt in een sociaal verantwoorde omgeving, door mensen die zorg hebben voor alle details. Het papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling en is geschikt om zowel één- als tweezijdig te printen. Het papier is volledig recyclebaar en composteerbaar.

Leverbaar formaten:

85x55 mm formaat, visitekaartjes
A7 formaat, bijvoorbeeld als label / hangtag aan een product
A6 formaat, deze zijn perfect als ansichtkaart, mogen zo per post verzonden worden
A5 formaat, bijvoorbeeld te gebruiken als luxe uitnodigings kaart 
A4 formaat, mini poster

Zelf printen

Groeipapier is in kleine aantallen prima zelf te printen, maar lang niet alle printers zijn geschikt voor ons papier. Alleen inktjetprinters kunnen ons papier verwerken.

De volgende printers vallen dus af:

 • Laserprinters: de zaden in groeipapier houden niet van hitte (de toner brandt in het papier).
 • Offsetprinters: de harde walsen pletten de zaden. De inkten zijn op oliebasis en bovendien niet milieuvriendelijk.
 • Digitale offset: het papier dat nodig is voor deze printers, heeft een chemische coating. Ook de inkten zijn niet milieuvriendelijk.
 • Zeefdrukken: de zeef moet worden weggegooid na gebruik en is dus niet milieuvriendelijk.

Wilt u verzekerd zijn van het beste printresultaat, dan raden we u aan door ons te laten printen. In onze printshop werken vakmensen en bovendien werken we met milieuvriendelijke inkt op speciaal ontwikkelde printers. Kwaliteit gegarandeerd.

Groene Kantoortuin

Niet onbelangrijk in het succes van Growingpaper is de werkomgeving. Vanuit de inspirerende, gezonde en prachtige Groene Kantoortuin in het Brabantse Schijndel is werken nooit een verplichting, maar altijd een genot.

Geert Maas onderhoudt er de ruim 150 planten die allemaal een luchtzuiverende functie hebben. Met de andere bewoners van de Groene Kantoortuin - werkzaam in totaal verschillende branches - ontstaat synergie, dynamiek en nóg meer passie. Kom eens kijken en ervaar zelf de kracht van natuur, samenwerken en een duurzame omgeving van Growing People.

Onze missie

Met Growingpaper willen we uw woorden en plannen op een eerlijke, milieuvriendelijke manier laten kiemen, groeien en bloeien.

 • Visie : 'natuur verantwoord denken' en doen, prettig zaken doen!
 • Milieu verantwoordelijk: productie zonder schadelijke stoffen, duurzaam bedrijfsgebouw en inrichting,
 • Inhoudelijk betrokken: Iedere medewerker voelt een hoge mate van betrokkenheid.
 • Waarde creatie: iedere dag invulling geven aan onze kernwaarde: betrokkenheid, co-creatie en verantwoordelijkheid
 • Strategie: investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid

Ton en Geert

MAKE VOF is Ton Keetels (l) de organisatieman en Geert Maas (r) het creatieve brein. Dus biodivers en gebaseert  op vriendschap, ondernemerschap, duurzaamheid en vertrouwen. In 2008 bracht de inovatieprijs voor hun concept 'Be Aware, Get Better ' de start voor duurzaam denken. De thema's BE Green, BE Happy, BE Good, BE Fair en BE Pure stonden en zijn de speerpunten. Growingpaper kwam uit dit concept en is ontwikkeld tot een unieke papiersoort in Europa. Growingpaper is door ons geregistreerd en werken we fulltime aan verdere ontwikkeling van papier en een duurzame printproces. Met ons gedachtegoed voor 'Growing people', breidt ons concept verder uit tot een community van mensen met dezelfde passie voor eerlijkheid.

Growing People

Groeiende vakmensen die onze werkwijze een duurzaam hart toedragen.

Bart, Hoessein, Geert, Eva, Netty, Jan (staand v.l.n.r.)
Eddy, Ton, Tjanne (zittend v.l.n.r.)

MAKE: Jan, Hoessein, Ton en Geert.
Webontwikkeling: Bart  
Vormgeving: Studio Adam: Eva,  Atelier-X:  Eddy 
Tekst en communicatiebureau: Tjanne
Verkoop je kwaliteiten: Netstitch
(klik op namen voor meer informatie over onze hulptroepen)

De tuintjes van Jan

Jan is onze printmedewerker met groene vingers. Hij test al onze producten zorgvuldig, zodat ons groeipapier ook echt doet wat het belooft: groeien en bloeien. In onze proeftuin en in bakjes binnen worden alle soorten van ons Growingpaper nauwkeurig en het hele jaar door getest.

Growingpaper laat uw woorden ontkiemen

Korte animatie

Even voorstellen

The Growingpaper People.