Info

Wij printen graag voor u

Grote of kleine printopdrachten: wij zijn er helemaal op ingesteld. Of het nu om 25 uitnodigingen voor een feestje of om 10.000 flyers voor een beurs gaat.

We werken met speciaal ontwikkelde printers en watergedragen inkten, zonder toxische kleur- en oplosmiddelen. We hanteren graag het principe 'meer is minder': minder inkt geeft ruimte voor ons mooie papier. In onze printshop werken vakmensen met liefde voor drukwerk en liefde voor duurzaamheid.

Zelf printen

Groeipapier is in kleine aantallen prima zelf te printen, maar lang niet alle printers zijn geschikt voor ons papier. Alleen inktjetprinters kunnen ons papier verwerken.

De volgende printers vallen dus af:

 • Laserprinters: de zaden in groeipapier houden niet van hitte (de toner brandt in het papier).
 • Offsetprinters: de harde walsen pletten de zaden. De inkten zijn op oliebasis en bovendien niet milieuvriendelijk.
 • Digitale offset: het papier dat nodig is voor deze printers, heeft een chemische coating. Ook de inkten zijn niet milieuvriendelijk.
 • Zeefdrukken: de zeef moet worden weggegooid na gebruik en is dus niet milieuvriendelijk.

Wilt u verzekerd zijn van het beste printresultaat, dan raden we u aan door ons te laten printen. In onze printshop werken vakmensen en bovendien werken we met milieuvriendelijke inkt op speciaal ontwikkelde printers. Kwaliteit gegarandeerd.

Onze collectie bestaat uit:

 • Growingpaper 70 grams met bloemenzaden of groente-/kruidenzaden.
 • Growingpaper 250 grams met bloemenmix of kruidenmix

Wilt u ons aanbod met eigen ogen zien? Vraag hier onze voorbeeldwaaier met al onze papiersoorten aan.

Growingpaper is een product van

MAKE VOF  
Geert Maas en Ton Keetels
Madame Curieweg 3
5482 TL Schijndel
Telefoon: 073 - 54 32 986
Email: info@growingpaper.nl

Kvk: 16049525
BTW: NL007903170.B.01
Bank: NL 45 RABO 0163694117

Groene Kantoortuin

Niet onbelangrijk in het succes van Growingpaper is de werkomgeving. Vanuit de inspirerende, gezonde en prachtige Groene Kantoortuin in het Brabantse Schijndel is werken nooit een verplichting, maar altijd een genot.

Geert Maas onderhoudt er de ruim 150 planten die allemaal een luchtzuiverende functie hebben. Met de andere bewoners van de Groene Kantoortuin - werkzaam in totaal verschillende branches - ontstaat synergie, dynamiek en nóg meer passie. Kom eens kijken en ervaar zelf de kracht van natuur, samenwerken en een duurzame omgeving van Growing People.

Growingpaper 70 grams

Ons unieke papier heeft een lichte glans. De zaden zijn duidelijk zichtbaar en geven een 'natuurlijke' structuur. Growingpaper bestaat uit twee dunne lagen papier met daartussen de zaden. De lagen worden door aardappelzetmeel aan elkaar geplakt.

100% Nederlands, 100% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar.

De tuintjes van Jan

Jan is onze printmedewerker met groene vingers. Hij test al onze producten zorgvuldig, zodat ons groeipapier ook echt doet wat het belooft: groeien en bloeien. In onze proeftuin en in bakjes binnen worden alle soorten van ons Growingpaper nauwkeurig en het hele jaar door getest.

Onze missie

Met Growingpaper willen we uw woorden en plannen op een eerlijke, natuurlijke en milieuvriendelijk manier laten ontkiemen en tot bloei en groei laten komen.

Onze visie is 'natuurlijk denken' (en vervolgens doen!). Dat doen we aan de hand van de volgende overtuigingen:

 • De grond moet 'van nature' goed zijn.
 • Zonder water, licht en ruimte geen groei.
 • Neem voldoende tijd en kies het juiste moment.
 • Denk (bio)divers.
 • Zonder aandacht gaat een tuintje woekeren.

Leg het papier…...

Leg het papier binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 3 centimeter aarde. Geef elke dag wat water en al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes.

De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

Download hier de afbeelding van ZO GROEIT HET:   png  of  eps 

Ton en Geert

MAKE VOF is van Ton Keetels (links) en Geert Maas. Geert is het creatieve brein en is altijd op zoek naar vernieuwing. Ton zoekt continu naar (verbetering binnen de) organisatie. MAKE is dus biodivers en baseert zich op vriendschap, kameraadschap, ondernemerschap, duurzaamheid en vertrouwen. "Als het onze vriendschap in de weg staat, dan doen we het niet", stellen beide heren.In 2008 bracht het concept 'Be Aware, Get Better ' de start voor het duurzaam denken van Make. Dit concept won de innovatieprijs en was daarmee al zijn tijd voorruit op het gebied van duurzaam en fairtrade denken en doen. De thema's BE Green, BE Happy, BE Good, BE Fair en BE Pure stonden daarbij centraal, en zijn dat eigenlijk altijd blijven doen. Growingpaper was een van de ideeen uit het totaal concept en is door ons verder ontwikkeld tot deze unieke papiersoort als eerste in Europa. De merknaam Growingpaper is door ons geregistreerd en werken we fulltime aan de verdere ontwikkeling van ons papier. Met ons gedachte goed voor 'Growing people', breidt ons concept verder uit tot een community in Europa. Een community van mensen met de zelfde passie voor eerlijk en duurzaam papier.

Growing People

Growingpaper is een product van Make én vakmensen die de werkwijze en duurzaamheid van Growingpaper een warm hart toedragen.

Bart, Hoessein, Geert, Eva, Netty, Jan (staand v.l.n.r.)
Eddy, Ton, Tjanne (zittend v.l.n.r.)

Make: Jan, Hoessein, Ton en Geert.
Webontwikkeling: Bart  
Vormgeving: Studio Adam: Eva,  Atelier-X:  Eddy 
Tekst en communicatiebureau: Tjanne
Verkoop je kwaliteiten: Netstitch
(klik op namen voor meer informatie over onze hulptroepen)

Bloemsoorten 70 grams

Beschikbare bloemsoorten bij het 70 grams groeipapier:

 • Vergeet-me-niet (Myosotis)
 • Klaproos (Papaver)
 • Veldbloemenmix (zadenmix van Antirrhinum, Godetia, Gypsophyla, Dorotheanthus, Chrysanthemum, Petunia, Lobularia, Ageratum en Iberis)

Onze bloementuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper doet dus echt wat het belooft: het komt tot bloei en groei.

Bekijk hier een introductiefilmpje.

Groentesoorten 70 grams

Beschikbare groentesoorten bij het 70 grams groeipapier:

 • Worteltjes
 • Slamix
 • Citroenmelisse

TIP: Thee van citroenmelisse: giet kokend water op de citroenmelisse. U kunt de bladeren wat kneuzen, zodat de aroma's beter vrij komen. Laat de thee drie tot vijf minuten trekken en zeef het daarna. Heerlijk fris én gezond!

Growingpaper 250 grams

Growingpaper 250 grams is een gerecyclede papiersoort, handgemaakt in een sociaal verantwoorde omgeving, door mensen die zorg hebben voor alle details. Het papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling en is geschikt om zowel één- als tweezijdig te printen. Het schijnt niet door. Het papier is volledig recyclebaar en composteerbaar.

Ook leverbaar in visitekaartjes-formaat (85x55 milimeter), A7, A6 en A5 en direct verstuurbaar als postkaart.

Soorten 250 grams

Beschikbare soorten bij het 250 grams groeipapier:

 • Mix van Klaproos (Papaver) en Sneeuwkleed (Alyssum)
 • Mix van Basilicum en Rucolasla
 • Myosotis (Vergeetmeniet)

Growingpaper laat uw woorden ontkiemen

Korte animatie

Even voorstellen

The Growingpaper People.

Onze groentetuintjes

Onze groente- en kruidensoorten zijn vol van smaak en worden beproefd op kieming, dichtheid en kwaliteit. Wat uit onze groente- en kruidengroeipapiertjes groeit, is dus niet alleen eetbaar, maar ook nog eens ontzettend smaakvol.