Hé, leuk dat je er bent! Welkom op onze site waar je kunt duiken in de wonderlijke wereld van bloemen die verborgen zitten in ons groeipapier. Ons 100% biologisch klaprozen papier is de schatkist van de natuur, en jij hebt hem nu in je handen. Met dit groeipapier kun je niet alleen schrijven en creëren, maar ook een stukje natuur tot leven brengen. Uit dit papier groeien prachtige klaprozen die niet alleen mooi zijn, maar ook nog eens een favoriet van insecten zoals bijen en andere bestuivers zijn! Zo wordt je tuin een beetje groener terwijl je ook zorgt voor een betere biodiversiteit! 

Waarom biologisch?

Biologische planten en zaden zijn een stuk beter voor biodiversiteit dan 'normale' planten en zaden. Bij biologische planten en zaden worden namelijk geen bestrijdingsmiddelen en gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Deze middelen zijn vaak giftig voor insecten zoals bijen. Dit zorgt er dus voor dat planten die op het eerste gezicht goed zijn voor de biodiversiteit, eigenlijk helemaal niet zo goed zijn, maar juist schadelijk. Door te kiezen voor biologische planten of zaden weet je zeker dat ze veilig zijn voor insecten en dus ook goed zijn voor het verbeteren van biodiversiteit. 


Alles over klaprozen

De klaproos, Papaver rhoeas, is een betoverende eenjarige bloem die velden en tuinen met levendige kleuren siert. Met kenmerkende papieren bloembladen in tinten rood, oranje en paars, symboliseert deze bloem vaak vrede en herdenking. Klaprozen gedijen in zonnige omstandigheden en gedraineerde grond, en zijn vaak te vinden langs wegen en in weiden. Ze hebben weinig verzorging nodig en zaaien zichzelf gemakkelijk uit. Hun fragiele schoonheid trekt niet alleen mensen aan, maar ook bijen en andere bestuivers, wat bijdraagt aan de biodiversiteit. Klaprozen zijn een romantische en onmisbare aanvulling op zowel wilde als getemde landschappen. Klaprozen bloeien het beste tussen Juni en Juli. 


Klaprozen en vlinders

Wil jij wel meer insecten in je tuin maar ben je niet dol op vlinders? Dan zijn klaprozen de perfecte bloemen voor jou! Klaprozen maken namelijk alleen stuifmeel en geen nectar. Omdat nectar de favoriete snack van vlinders is, negeren ze de klaprozen en gaan ze op zoek naar andere bloemen die wel nectar produceren. 

Bestel nu

Bestel nu je eigen ontwerp op 250 grams 100% bio klaprozen groeipapier

Nu bestellen