Met een bloeikaart van groeipapier stuur je niet alleen een kaartje, maar ook een bloemetje. Dat is nog eens een uniek cadeautje voor verjaardagen, moederdag of Valentijnsdag. 

Bloemenkaart bestellen

Kies een bloeikaart uit onze shop of ontwerp zelf je eigen kaart met de designtool (vanaf 30 stuks).

Kaart met bloemzaadjes

In onze bloeikaarten zit een mix van wel 8 verschillende soorten veldbloemen. Een aantal zijn echte toppers met veel stuifmeel waar de bijen en vlinders dol op zijn.

 • Leeuwenbekje
  Met mijn verscheidenheid aan kleuren is het nog een verrassing wat er uit je bloemenkaart gaat komen. Mijn felle kleur én geur trekt de bijen en vlinders aan in je tuin. Meestal bloei ik tussen juni, juli, augustus en september en als snijbloem ben ik een goede aanvulling in een boeket. 
 • Godetia
  Ik ben een laatbloeier (tussen juni en oktober) en daarom noemen ze me ook wel de 'afscheid van de lente' bloem. Maar als ik eenmaal in je tuin tot bloei ben gekomen kan het zomaar zijn dat ik elk jaar weer terugkom.
 • Gipskruid
  Ik ben het subtiele, romantische bloemetje in de bijen- en vlindermix in onze bloeikaarten. Omdat ik veel stuifmeel heb zul je regelmatig honingbijen en vlinders van mijn bloemen zien snoepen. Ik hou van een zonnige plek en bloei vanaf juni tot oktober. 
 • Ijsbloem
  Ik ben een klein vetplantje met grote, felgekleurde bloemen. Ik bloei al in het eerste jaar nadat je het groeipapier in de grond stopt, tussen juni en augustus. Op mijn bladeren houdt ik zout vast waardoor ze me ook wel de sodaplant noemen. Die zijn daarom een lekkere topping op een salade.
 • Virginian Stock
  Je vindt mijn trompetvormige bloemen in veel tuinen en vlinders zijn dol op mijn zoete geur. Ik groei hard en bloei vanaf mei al in het eerste jaar nadat je het groeipapier plant. Maar zet me wel op een zonnige plek en geef me genoeg water als het droog is. 
 • Klaproos 
  Ik ben de poppy, of klaproos zoals we in Nederland zeggen. Ik behoor tot de papaver familie. Misschien ken je mijn neefje van de opium. Mijn zwarte maanzaadjes kun je eten en zijn lekker op taartjes of brood. Je moet wel even geduld hebben, want ik bloei pas het tweede jaar nadat je het groeipapier hebt gepland. Maar als ik eenmaal bloei is de kans groot dat ik daarna elk jaar terugkom!
 • Alyssum 
  Ik ben een snelgroeiend en vroegbloeiend plantje, en zal daarom als eerste uit de bloeikaart bloeien. Omdat ik een deken van kleine bloemetjes vorm noemen ze me ook wel sneeuwkleed. Door de zoete, honingachtige geur zijn de bijen en vlinders dol op mijn bloemen. Ik bloei al in het eerste jaar nadat je het groeipapier plant en je kunt het hele seizoen van mij genieten!
 • Chinese anjer
  Ik ben er in allerlei kleuren, van wit en rood tot zelfs patronen. Mijn bloemen hebben rafeltjes aan de bladeren. Als je me in de lente zaait dan sta ik diezelfde zomer nog in bloei. Maar zet me wel op een zonnig plekje! 

Bloeikaart planten

De beste tijd om je bloemen kaart te planten in de tuin is tussen april en mei. Binnen zaaien kan vanaf eind maart, waarna je de bloemen half mei buiten kunt zetten. Je hebt de juiste omstandigheden, een beetje groene vingers en wat geduld nodig om de zaadjes te laten ontkiemen. Dit stappenplan voor groeipapier planten bevat alle tips die je nodig hebt. 

Bloeipapier, of ook wel groeipapier of zaadjespapier, is 100% gerecycled papier met bloemzaadjes. Plant de kaart in de tuin, verzorg het goed en binnen een week verschijnen de eerste plantjes.

Lees meer over de duurzame en sociale herkomst van ons groeipapier.

Ja dat kan. Je bloemen kaart zit wel vol met hobbelige zaden, maar het kan zeker!

Bloeikaarten van growingpaper (80 grams) zijn iets dunner en het kan zijn dat je geschreven boodschap wat doorschijnt. Vergelijk het met de dikte van een velletje uit je eigen printer.

Bloemenkaarten die gemaakt zijn van Growingcard (250 grams) papier zijn 100% biologisch afbreekbaar. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Hier zijn geen chemicaliën aan toegevoegd, alleen water.

Bloemenkaarten die gemaakt zijn van Growingpaper (80 grams) bestaan uit twee dunne lagen papier die zijn gelijmd met aardappelzetmeel. Dat is een volledig plantaardige grondstof die zorgt dat de bloemzaadjes als het ware tussen de twee lagen papier zitten geplakt.

Growingcard (250 grams) wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Zie in deze video hoe je bloemen kaart gemaakt wordt.

Growingpaper (80 grams) wordt lokaal in Nederland geproduceerd.

De inkt die we gebruiken om de bloeikaart te printen is biologisch afbreekbaar en onze printers zorgen ervoor dat de zaadjes niet te heet worden of niet geplet worden. Je kunt de bloemen kaart dus met een gerust hart in de grond stoppen en de zaadjes komen ook daadwerkelijk uit. Op voorwaarde dat je het kaartje goed plant en goed verzorgt natuurlijk (check deze ultieme tips!).

Heb jij een kaart met bloemzaadjes ontvangen? Dan wordt het nu echt leuk! Met dit stappenplan, groene vingers en een beetje hulp van de natuur zorg je ervoor dat je bloemen kaart gaat bloeien. Let’s grow!

Stappenplan voor het planten van bloeipapier

Om je bloeipapier te laten bloeien zijn de juiste omstandigheden en een beetje geduld voor nodig.

Stap 1. Maak je bloeipapier vochtig
Maak je bloeikaart eerst goed nat. En dan bedoelen we écht goed nat! Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

Stap 2. Leg je bloeipapier op de aarde
Leg je kaart met bloemzaadjes binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. Kijk hieronder voor de beste zaaitijden van de specifieke zaadjes in ons groeipapier.

Stap 3. Bedek je bloeipapier met een dun laagje aarde
Dek je bloeikaart af met ongeveer 1 tot maximaal 1,5 cm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen. Bedek je het papier onder een te dikke laag aarde, dan zullen de zaadjes minder snel, of helemaal niet ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water
Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.

Stap 5. Zon, warmte en veel liefde
Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen 1 of 2 weken ontkiemen de eerste plantjes. Blijf je plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.

Kaart met bloemzaadjes

Steun ook de biodiversiteit en bestel een bloemen kaart van bloeipapier. Deze zit vol met bloemzaadjes. Goed voor de bijen en vlinders in je tuin.

Bestel