Hulp nodig bij het ontwerpen van je eigen kaartje? Door zo goed mogelijk rekening te houden met deze ontwerptips, zorg je voor een optimaal resultaat. 

Blijf binnen het groene kader
Blijf met je tekst en ontwerp binnen het groene kader. Dit is de veiligheidsmarge die er voor zorgt dat er niks van je ontwerp wordt afgesneden. 

 

Max 40% van het oppervlakte bedekken met inkt
Growingpaper zit vol met ‘hobbelige’ zaden, waardoor bij het printen van volvlakken strepen kunnen ontstaan. Grote kleurvlakken of een foto geeft niet het mooiste resultaat. Voor je ontwerp geldt 'less is more', en minder inkt gebruiken is natuurlijk ook nog eens duurzamer. 

 

Plantinstructie en stappenplan
Plaats een plantinstructie en de website www.zogroeithet.nl op je kaart. Zo weet de ontvanger precies hoe hij of zij het groeipapier het best tot bloei kan brengen! Je vindt deze bij de clipart in de tool. Let op! Deze icoontjes staan niet standaard op de kaart. 

Het groene kader is de veiligheidsmarge van 8 mm. Door de hobbelige zaden in het papier verschuift deze soms een beetje in de printer of tijdens het snijden. Blijf daarom met je tekst en afbeeldingen binnen het groene kader, dan valt deze minimale verschuiving het minste op. 

Je kaartje krijgt uiteindelijk het formaat inclusief het groene kader

Sla in de designtool je ontwerp op door links boven op ‘Opslaan’ te klikken. Je ontwerp blijft dan een poosje bewaard met behulp van cookies. Let op, want op het moment dat je je browser geschiedenis wist, of als je te lang wacht, is je ontwerp verloren. Het is niet helemaal duidelijk hoe lang je ontwerp bewaard blijft. 

Sla in de designtool je ontwerp op door links boven op ‘Opslaan’ te klikken. Je ontwerp blijft dan een poosje bewaard met behulp van cookies. Let op, want op het moment dat je je browser geschiedenis wist, is je ontwerp verloren.

Kom je later terug? Plaats dan op dezelfde manier je bestelling via 'Prijzen en bestellen', kies je papier type, zaadje en formaat en je komt weer terecht in de design tool. Open je ontwerp via ‘Mijn ontwerpen’. Je bestelling is pas definitief als je op doorgaan klikt en daar de bestelling daadwerkelijk plaatst.

Gebruik geen achtergrondkleur of grote foto’s.

Groeipapier zit vol met ‘hobbelige’ zaden, waardoor bij het printen van grote vlakken inkt strepen kunnen ontstaan. Een achtergrondkleur of grote foto geeft niet het mooiste resultaat.

Bedek maximaal 40% van het oppervlakte met inkt. Less is more, want minder inkt gebruiken is tenslotte ook duurzamer.

Je kunt bestanden met de volgende formaten uploaden:

  • jpeg
  • png
  • svg

Onze experts controleren je ontwerp en stemmen eventueel suggesties met je af voor het mooiste resultaat. Je ontvangt per e-mail een digitale drukproef en na jouw akkoord gaan we je bestelling printen.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

​In de tool zelf kun je niet meer wisselen omdat de prijs van je bestelling gekoppeld is aan het formaat. Wel kun je hier een ander formaat kiezen en opnieuw beginnen met je ontwerp.

Op dit moment is dat nog niet mogelijk. We werken aan een verbeterde versie van de design tool waarin dit wel mogelijk is. 

Je kunt je ontwerp uiteraard wel zijwaarts maken om toch het gewenste resultaat te krijgen. 

Ontwerp je eigen groeipapier kaartje

Inspiratie nodig? Check de kaartjes van onze klanten.

Inspiriatie