Growingpaper is een product van

Growingpaper
Madame Curieweg 3
5482 TL Schijndel
Kvk: 65348397
BTW: NL856075383B01
Bank: NL04 TRIO 0338 6750 78

Growing People, een goed verhaal

Bij Growingpaper zorgen we er graag voor dat het verhaal rond is. Dat het van alle kanten klopt. Uw verhaal, maar ook óns verhaal. Zo zijn wij niet voor niks gevestigd in een ‘groene kantoortuin’: een kantoor dat in alle opzichten ons gedachtegoed ademt.

Ook de mensen die wij om ons heen verzamelen, maken deel uit van ons verhaal. Growing People die net als wij met een ‘open hart’ durven te werken. Samen bouwen we een community van mensen met dezelfde passie voor een eerlijk en duurzaam product. Charlotte de bloeiende kracht voor onze klanten, Kamini is van ons buurbedrijf Netstich en zorgt voor de nodige helpende handjes, Bart en Truong van Wolfmeister zijn de web ontwikkelaars, Reem Groot natuurlijk sterk in fotografie, Jan en Fithawi zorgen voor alle printshop werkzaamheden, Ton en Geert denkers en doeners voor 'door groeiende' ontwikkeling, Eddie van Dijk meester in illustraties.

Leg het papier…...

Maak het papier allereerst goed vochtig en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 2 cm aarde. Geef elke dag wat water zodat het papier vochtig blijft en al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes. 

De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

Download hier de afbeelding van ZO GROEIT HET:   png  of  eps 

Onze bloementuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper doet dus echt wat het belooft: het is vers en komt tot bloei en groei.

Bekijk hier een introductiefilmpje.

Onze groentetuintjes

Onze groente- en kruidensoorten zijn vol van smaak en worden beproefd op kieming, dichtheid en kwaliteit. Wat uit onze groente- en kruidengroeipapiertjes groeit, is dus niet alleen eetbaar, maar ook nog eens ontzettend smaakvol.

GrowingPaper (70 gram)

Dikte voelt als briefpapier

Het door ons ontwikkelde GROWINGPAPER bestaat uit twee dunne lagen papier verlijmd met aardappelzetmeel met daartussen de zaden. Soorten zaden: Veldbloemen mix voor bijen en vlinders, Klaproos (Papaver), Vergeet-me-niet (Myosotis), Slamix, Worteltjes en Citroen Melisse.

GrowingCard (250 gr)

Dikte: voelt als een stevige kaart 

GROWINGCARD wordt in Zuid Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Het is gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ''pap van papier met zaden'' wordt verwerkt. Daarna wordt het gedroogd, gewogen en versneden. Leverbaar in Mix van Klaproos (Papaver) en Sneeuwkleed (Alyssum), Vergeet me niet (Myosotis) en Mix van Basilicum en Rucola sla.

Wij printen graag voor u

Grote of kleine(re) printopdrachten: wij zijn er helemaal op ingesteld. Of het nu om 25 uitnodigingen voor een feestje of om 10.000 flyers voor een beurs gaat. U heeft de keuze uit de formaten A6, A5, A4 en de gevouwen variant van A5 en A6.

We werken met speciaal ontwikkelde printers en watergedragen inkten, zonder toxische kleur- en oplosmiddelen. We hanteren graag het principe 'meer is minder': minder inkt geeft ruimte voor ons mooie papier. In onze printshop werken vakmensen met liefde voor mooi werk en liefde voor duurzaamheid.

Zelf printen

Groeipapier is in kleine aantallen prima zelf te printen, maar lang niet alle printers zijn geschikt voor ons papier. Alleen inktjetprinters kunnen ons papier verwerken.
De volgende printers vallen dus af: laserprinters (de zaden in groeipapier houden niet van hitte (de toner brandt in het papier)), offsetprinters (de harde walsen pletten de zaden. De inkten zijn op oliebasis en bovendien niet milieuvriendelijk), digitale offset (het papier dat nodig is voor deze printers, heeft een chemische coating. Ook de inkten zijn niet milieuvriendelijk), zeefdrukken (de zeef moet worden weggegooid na gebruik en is dus niet milieuvriendelijk).

Wilt u verzekerd zijn van het beste printresultaat, dan raden we u aan door ons te laten printen. In onze printshop werken vakmensen en bovendien werken we met milieuvriendelijke inkt op speciaal ontwikkelde printers. Kwaliteit gegarandeerd.

Het verhaal achter Growingpaper

Growingpaper is ontstaan vanuit een duurzame gedachte. Hoe ziet onze toekomst eruit en wat kunnen wij daaraan bijdragen? Niet alleen de ‘groene’ betekenis van duurzaam vinden wij belangrijk. Ook de letterlijke definitie, ‘gemaakt om lang te bestaan’, speelt voor ons een rol. Want om iets blijvends te maken, moeten we goed omgaan met onze bronnen: van papier tot de mensen die het maken. We kozen voor productie van Growingpaper 70 grams in Nederland. Growingcards komt uit  Zuid-Afrika het is ons dikkere papier soort van 250 gram, wij creeren daarmee werk voor kansarme die met plezier werken en een eerlijk salaris ontvangen. Onze milieu vriendelijke inkten brengen geen schade toe aan het ecosysteem. We hebben onze eigen groente- en bloementuintjes , om zelf de kwaliteit van ons papier blijvend te testen. Ons concept is gebaseerd om zover mogelijk cradle-to-cradle te kunnen ontwikkelen.

We groeien nog steeds !

Growingpaper en is in 10 jaar ontwikkeld tot een unieke papiersoort in Europa. Growingpaper is door ons geregistreerd en er wordt fulltime gewerkt aan verdere ontwikkeling van het papier en ons duurzame (print)proces. Met het gedachtegoed voor 'Growing people' breidt het concept zich verder uit tot een community van mensen met dezelfde passie voor een eerlijk en duurzaam prodiuct. Inmiddels is Growingpaper uitgegroeid naar lokale mensen in Belgie, Frankrijk, Italie, Griekenland en Tsjechie. Mensen die de klanten kennen en hun eigen taal spreken en ze werken met onze eigen green machines in lokale printshop. De groei is er voorlopig nog niet uit !

Growing People

Groeiende vakmensen die onze werkwijze een duurzaam hart toedragen.

(Staand v.l.n.r) Bart, Hoessein, Geert, Eva, Netty, Jan 
(Zittend v.l.n.r.)Eddy, Ton, Tjanne 

Growingpaper: Jan, Hoessein, Ton en Geert.
Webontwikkeling: Bart  
Vormgeving: Studio Adam: Eva,  Atelier-X:  Eddy 
Tekst- en communicatiebureau: Tjanne
Verkoop je kwaliteiten: Netstitch
(klik op namen voor meer informatie over onze hulptroepen)

De tuintjes van Jan

Jan is onze printmedewerker met groene vingers. Hij test al onze producten zorgvuldig, zodat ons Growingpaper ook echt doet wat het belooft: groeien en bloeien. In onze proeftuin en in bakjes binnen worden alle soorten van ons Growingpaper nauwkeurig en het hele jaar door getest.

Growingpaper laat uw woorden ontkiemen

Korte animatie

Even voorstellen

The Growingpaper People.

Het originele Growingpaper: De basis voor duurzame verhalen.

Ons groeipapier wordt duurzaam vervaardigd en wij printen met milieuvriendelijke inkt! Groeipapier vormt de perfecte basis voor uw bedrijfs- of persoonlijke verhaal. Verhalen over duurzaamheid, groei, ontwikkeling, inspiratie… Groeipapier versterkt uw boodschap en laat uw woorden ontkiemen.