Info

Leg het papier…...

Leg het papier binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 2 cm aarde. Geef elke dag wat water en al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes.

De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

Download hier de afbeelding van ZO GROEIT HET:   png  of  eps 

Onze bloementuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper doet dus echt wat het belooft: het is vers en komt tot bloei en groei.

Bekijk hier een introductiefilmpje.

Onze groentetuintjes

Onze groente- en kruidensoorten zijn vol van smaak en worden beproefd op kieming, dichtheid en kwaliteit. Wat uit onze groente- en kruidengroeipapiertjes groeit, is dus niet alleen eetbaar, maar ook nog eens ontzettend smaakvol.

Onze collectie bestaat uit:

 • Growingpaper 70 gram met bloemenzaden of groente-/kruidenzaden.
 • Growingpaper 250 gram met bloemenmix of kruidenmix

Wilt u ons aanbod met eigen ogen zien en met eigen handen voelen? Vraag hier de voorbeeldwaaier met al onze papiersoorten aan.

Growingpaper Nederlands 70 gram

Het door ons eigen ontwikkelde papier heeft een mooie stevigheid en lichte glans. De zaden zijn duidelijk zichtbaar en geven het papier een 'natuurlijke' structuur. Growingpaper bestaat uit twee dunne lagen papier met daartussen de zaden. De lagen worden door aardappelzetmeel aan elkaar geplakt zodat het 100% natuurlijk is.In het proces werken "Growing People'', mensen die allemaal hun eigen achtergrond hebben. Van Hoessein uit Somalie tot Jan die elke dag blij is dat hij mag werken.

100% Nederlands, 100% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Bloemsoorten Nederlands 70 gram

Beschikbare bloemsoorten bij het 70 grams growingpaper:

 • Vergeet-me-niet (Myosotis)
 • Klaproos (Papaver)
 • Veldbloemenmix van Antirrhinum, Godetia, Gypsophyla, Dorotheanthus, Chrysanthemum, Petunia, Lobularia, Ageratum en Iberis

Groentesoorten Nederlands 70 gram

Beschikbare groentesoorten bij 70 grams growingpaper:

 • Worteltjes
 • Slamix van Kropsla (Meikoningin & Zwart Duits), Pluksla (Amerikaanse roodrand) en Bindsla (Little gem.).

Soorten Zuid Afrikaans 250 gram

Beschikbare soorten bij het 250 grams groeipapier:

 • Mix van Klaproos (Papaver) en Sneeuwkleed (Alyssum)
 • Mix van Basilicum en Rucola sla

Growingpaper is een product van

GROWINGPAPER.COM
Geert Maas en Ton Keetels
Madame Curieweg 3
5482 TL Schijndel
Kvk: 65348397
BTW: NL856075383B01
Bank: NL04 TRIO 0338 6750 78

Wij printen graag voor u

Grote of kleine(re) printopdrachten: wij zijn er helemaal op ingesteld. Of het nu om 25 uitnodigingen voor een feestje of om 10.000 flyers voor een beurs gaat. U heeft de keuze uit de formaten A6, A5, A4 en de gevouwen variant van A5 en A6.

We werken met speciaal ontwikkelde printers en watergedragen inkten, zonder toxische kleur- en oplosmiddelen. We hanteren graag het principe 'meer is minder': minder inkt geeft ruimte voor ons mooie papier. In onze printshop werken vakmensen met liefde voor mooi werk en liefde voor duurzaamheid.

Helpdesk

Wij staan u graag te woord , op werkdagen zijn we telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 13.00.

Voor vragen over lopende bestellingen belt U  (+31)73 54 329 86 of mail: info@growingpaper.nl.

Growingpaper 250 gram

Growingpaper ( 250 gr.) wordt in Zuid Afrika gemaakt. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier hun leven weer op de rit krijgen. Vrolijk zingend, lachend, met liefde en vooral passie wordt ons papier hier vervaardigd. Wij zijn trots dat we daar aan kunnen bijdragen. Zij produceren voor ons een 250 grams papier wat wij als enige in Europa mogen verkopen. Het is recycled papier wat met de hand opnieuw tot een ''pap van papier met zaden'' wordt gemaakt. Waarna het wordt gedroogd, gewogen en versneden. Het heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling en is geschikt om zowel één- als tweezijdig printen. Het papier is volledig recyclebaar en composteerbaar.

Leverbare formaten:
A6: perfect als ansichtkaart, zo per post te verzenden.
A5: bijvoorbeeld te gebruiken als luxe uitnodigingskaart.
A4: mini-poster of voor eigen formaten die u zelf kunt snijden/knippen. (Let op: bij aanlevering 8 mm rondom de kleinere formaatjes vrijhouden)

Zelf printen

Groeipapier is in kleine aantallen prima zelf te printen, maar lang niet alle printers zijn geschikt voor ons papier. Alleen inktjetprinters kunnen ons papier verwerken.
De volgende printers vallen dus af: laserprinters (de zaden in groeipapier houden niet van hitte (de toner brandt in het papier)), offsetprinters (de harde walsen pletten de zaden. De inkten zijn op oliebasis en bovendien niet milieuvriendelijk), digitale offset (het papier dat nodig is voor deze printers, heeft een chemische coating. Ook de inkten zijn niet milieuvriendelijk), zeefdrukken (de zeef moet worden weggegooid na gebruik en is dus niet milieuvriendelijk).

Wilt u verzekerd zijn van het beste printresultaat, dan raden we u aan door ons te laten printen. In onze printshop werken vakmensen en bovendien werken we met milieuvriendelijke inkt op speciaal ontwikkelde printers. Kwaliteit gegarandeerd.

Groene Kantoortuin

Niet onbelangrijk in het succes van Growingpaper is de werkomgeving. Vanuit deze inspirerende, gezonde en prachtige Groene Kantoortuin in het Brabantse Schijndel is werken nooit een verplichting, maar altijd een genot.

Geert onderhoudt er de ruim 150 planten die allemaal een luchtzuiverende functie hebben. Met de andere bewoners van de Groene Kantoortuin - werkzaam in totaal verschillende branches - ontstaat synergie, dynamiek en nóg meer passie. Kom eens kijken en ervaar zelf de kracht van natuur, samenwerken en een duurzame omgeving van Growing People.

Onze missie

Met Growingpaper willen we woorden en plannen op een eerlijke, milieuvriendelijke manier laten kiemen, groeien en bloeien.

 • Visie : natuurverantwoord denken en doen = prettig zaken doen!
 • Milieu-verantwoordelijk: productie zonder schadelijke stoffen, duurzaam bedrijfsgebouw en duurzame inrichting.
 • Inhoudelijk betrokken: iedere medewerker voelt een hoge mate van betrokkenheid.
 • Waarde-creatie: iedere dag invulling geven aan onze kernwaarde: betrokkenheid, co-creatie en verantwoordelijkheid.
 • Strategie: investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid.

Ton en Geert

GrowingPaper is Ton Keetels (l), de organisatieman, en Geert Maas (r), het creatieve brein. Een biodivers team, gebaseert op vriendschap, ondernemerschap, duurzaamheid en vertrouwen. In 2008 bracht de inovatieprijs voor hun concept 'Be Aware, Get Better ' de start voor duurzaam denken. Het Concept bracht Growingpaper en is in 10 jaar ontwikkeld tot een unieke papiersoort in Europa. Growingpaper is door hen geregistreerd en wordt er fulltime gewerkt aan verdere ontwikkeling van het papier en ons duurzame (print)proces. Met het gedachtegoed voor 'Growing people' breidt het concept zich verder uit tot een community van mensen met dezelfde passie voor een eerlijk en duurzaam prodiuct.

Growing People

Groeiende vakmensen die onze werkwijze een duurzaam hart toedragen.

(Staand v.l.n.r) Bart, Hoessein, Geert, Eva, Netty, Jan 
(Zittend v.l.n.r.)Eddy, Ton, Tjanne 

Growingpaper: Jan, Hoessein, Ton en Geert.
Webontwikkeling: Bart  
Vormgeving: Studio Adam: Eva,  Atelier-X:  Eddy 
Tekst- en communicatiebureau: Tjanne
Verkoop je kwaliteiten: Netstitch
(klik op namen voor meer informatie over onze hulptroepen)

De tuintjes van Jan

Jan is onze printmedewerker met groene vingers. Hij test al onze producten zorgvuldig, zodat ons Growingpaper ook echt doet wat het belooft: groeien en bloeien. In onze proeftuin en in bakjes binnen worden alle soorten van ons Growingpaper nauwkeurig en het hele jaar door getest.

Growingpaper laat uw woorden ontkiemen

Korte animatie

Even voorstellen

The Growingpaper People.