Growing People, een goed verhaal

Bij Growingpaper zorgen we er graag voor dat het verhaal rond is. Dat het van alle kanten klopt. Uw verhaal, maar ook óns verhaal. Zo zijn wij niet voor niks gevestigd in een ‘groene kantoortuin’: een kantoor dat in alle opzichten ons gedachtegoed ademt.

Ook de mensen die wij om ons heen verzamelen, maken deel uit van ons verhaal. Growing People die net als wij met een ‘open hart’ durven te werken. Samen bouwen we een community van mensen met dezelfde passie voor een eerlijk en duurzaam product. 

Het verhaal achter Growingpaper

Growingpaper is ontstaan vanuit een duurzame gedachte. Hoe ziet onze toekomst eruit en wat kunnen wij daaraan bijdragen? Niet alleen de ‘groene’ betekenis van duurzaam vinden wij belangrijk. Ook de letterlijke definitie, ‘gemaakt om lang te bestaan’, speelt voor ons een rol. Want om iets blijvends te maken, moeten we goed omgaan met onze bronnen: van papier tot de mensen die het maken.

Voor ons Growingpaper (70 grams) kozen we voor productie in Nederland. Growingcard komt uit Zuid-Afrika. Het is onze dikkere papiersoort van 250 gram. Hiermee creëren we werk voor kansarme mensen, die met plezier werken en een eerlijk salaris ontvangen. Onze milieuvriendelijke inkten brengen geen schade toe aan het ecosysteem. Om zelf de kwaliteit van ons papier blijvend te testen, hebben we onze eigen groente- en bloementuintjes. Daarnaast is ons streven altijd om zoveel mogelijk cradle-to-cradle te ontwikkelen.

We groeien nog steeds!

Growingpaper is in 2008 ontwikkeld tot een unieke papiersoort in Europa. De naam is door ons geregistreerd en er wordt fulltime gewerkt aan verdere ontwikkeling van het papier en ons duurzame (print)proces. Met het gedachtegoed 'Growing people' breidt het concept zich verder uit tot een community van mensen met dezelfde passie voor een eerlijk en duurzaam product. Inmiddels wordt Growingpaper gedragen door lokale mensen in Belgie, Frankrijk, Italie, Griekenland en Tsjechie. Mensen die de klanten kennen en hun eigen taal spreken. Ze werken op locatie met onze green machines in lokale printshops. De groei is er voorlopig nog niet uit!

Het originele Growingpaper: De basis voor duurzame verhalen.

Ons groeipapier wordt duurzaam vervaardigd en wij printen met milieuvriendelijke inkt! Groeipapier vormt de perfecte basis voor uw bedrijfs- of persoonlijke verhaal. Verhalen over duurzaamheid, groei, ontwikkeling, inspiratie… Groeipapier versterkt uw boodschap en laat uw woorden ontkiemen.