De organisatie van DuurzaamNieuws.nl houdt van 28 oktober tot en met 5 november de najaarseditie van de Fairtrade Week. Tijdens deze landelijke campagneweek wordt het belang van eerlijke handel door veel supermarkten, Wereldwinkels, bedrijven, gemeentes en individuen onder de aandacht gebracht. En natuurlijk dragen wij daar ook ons steentje aan bij!

Ons product is honderd procent duurzaam. Een extra bijzonder Fairtrade-randje zit aan ons 250 grams groeipapier. Dat wordt namelijk in Zuid Afrika gemaakt door het bedrijf Growing Paper (hé, waar kennen we die naam van?!). Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij dit bedrijf – prachtig gevestigd aan de voet van de Paardeberg - hun leven weer op de rit krijgen. Vrolijk zingend, lachend, met liefde en vooral passie wordt ons papier daar vervaardigd. Wij zijn trots dat we kunnen bijdragen aan een beter leven voor deze mensen, al is dat vooral te danken aan de eigenaressen van de zaak en hun passie en inzet.

Enige in Europa
De medewerkers van Growing Paper Zuid Afrika produceren voor ons het 250 grams papier dat wij als enige in Europa mogen verkopen. Het is recycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt gemaakt. Daarna wordt het gedroogd, gewogen en versneden. Het heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling en is geschikt om zowel één- als tweezijdig printen. Het papier is volledig recyclebaar en composteerbaar.
Wij hebben het in A6 (perfect als ansichtkaart, zo per post te verzenden), A5 (bijvoorbeeld te gebruiken als luxe uitnodigingskaart) en A4 (mini-poster of voor eigen formaten die u zelf kunt snijden/knippen). Prachtig toch: je haalt een bijzonder en mooi product in huis én draagt bij aan een beter leven voor de medewerkers van Growing Paper. Wij worden daar in ieder geval ontzettend blij van.
Bestel hier ons 250 grams papier.
Neem ook eens een kijkje op de website van Growing Paper in Zuid Afrika.

Share

Het originele Growingpaper: De basis voor duurzame verhalen.

Ons groeipapier wordt duurzaam vervaardigd en wij printen met milieuvriendelijke inkt! Groeipapier vormt de perfecte basis voor uw bedrijfs- of persoonlijke verhaal. Verhalen over duurzaamheid, groei, ontwikkeling, inspiratie… Groeipapier versterkt uw boodschap en laat uw woorden ontkiemen.