Bij Growingpaper zijn we altijd bezig met het (verder) verduurzamen van ons productieproces. Daarom hebben we sinds kort iets nieuws: bio-zaden voor ons groeipapier! Dit zijn biologisch geteelde zaden voor wortel, sla en klaproos.

De biologische teelt verschilt wezenlijk van de reguliere teelt van zaden. Zo wordt in de biologische teelt het onkruid met de hand verwijderd en wordt er twee- tot driemaal geoogst. De zaden worden niet behandeld met schoonmaak-, schimmelwerende of kiemremmende middelen. Bovendien zijn de zaden sterker. Dat zit zo: in de biologische teelt worden streekeigen rassen verkocht. Deze rassen verbeteren zich jaar na jaar en passen zich aan de veranderende omstandigheden aan. Dat gebeurt door zaden te winnen van de beste en sterkste exemplaren. Door regelmatige kruisingen is er een brede genetische basis en zijn de groenten minder vatbaar voor schimmelaantasting of andere plagen.

Het gebruik van biologische zaden in ons groeipapier was al heel lang een wens binnen Growingpaper. Met de biologische zaden voor wortel, sla en klaproos hebben we nu een eerste stap gezet. Wij blijven ons papier, onze zaden én ons productieproces uiteraard voortdurend verder verduurzamen. Meer weten? Lees meer over ons papier!

Share

Het originele Growingpaper: De basis voor duurzame verhalen.

Ons groeipapier wordt duurzaam vervaardigd en wij printen met milieuvriendelijke inkt! Groeipapier vormt de perfecte basis voor uw bedrijfs- of persoonlijke verhaal. Verhalen over duurzaamheid, groei, ontwikkeling, inspiratie… Groeipapier versterkt uw boodschap en laat uw woorden ontkiemen.