Cradle to cradle: wat houdt dat in?

‘Cradle to cradle’ of circulaire economie zijn termen die je steeds meer voorbij hoort komen. Ook bij Growingpaper proberen we zoveel mogelijk circulair te werken. Maar wat houdt cradle to cradle eigenlijk in? En hoe kunnen we hier in onze processen bij Growingpaper concreet vorm aan geven?

Cradle to cradle betekent letterlijk ‘wieg tot wieg’. De centrale gedachte achter de filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. In het ideale geval zijn er bij cradle to cradle dus geen restproducten die bij het afval belanden en ontstaat er geen kwaliteitsverlies bij hergebruik. 

Eerlijk is eerlijk: de lat bij cradle to cradle ligt hoog. En daarom voldoen helaas nog niet al onze processen hieraan. Maar we zijn hard op weg en verliezen onze focus (volledig duurzaam ondernemen, in alle opzichten) niet uit het oog! Met een cradle to cradle-visie houden we onze gehele keten in het oog: van de zaden in ons papier tot het papierzelf, de inkten waar wij mee printen en de printers die we gebruiken. Alleen door hier constant scherp en alert op te blijven, bouwen we steeds verder aan een bloeiend bedrijf dat volledig recht doet aan onze duurzame visie. Practise what you preach!

`

Delen

facebook linked-in

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp