Nieuwe plaat van Ruben Hein heeft een groeipapier hoes!

Zo gaaf dat we mochten bijdragen aan dit bijzondere project! Ruben Hein combineert met zijn nieuwe plaat en tournee ‘OCEANS’ zijn twee grootste liefdes: muziek en natuur. Een platenhoes van groeipapier vervangt de gebruikelijke plastic hoes en zorgt ervoor dat de luisteraar zelf bloemetjes kan planten in de tuin of op het balkon.

Platenhoes van groeipapier

Afgelopen augustus werden we benaderd met de vraag of we een platenhoes konden maken. Een hele uitdaging omdat het formaat niet vanzelfsprekend is en we alles zo duurzaam mogelijk wilden doen. Na veel uitproberen en testen is het gelukt! Samen met Netstich, een sociale werkplaats die de hoes met garen heeft gestikt, is er een mooi ontwerp uitgekomen. Zo hoefde er geen lijm aan te pas te komen. Een sluitsticker van Paperwise papier van gerecycled landbouwafval sluit de hoes af. De hoes is uiteraard geprint met inkt op waterbasis die niet schadelijk is voor het milieu en de bloemzaadjes in het papier bloeien uit tot bloemen waar bijen en vlinders dol op zijn. 

Over OCEANS

Begin 2020, vlak voordat de pandemie uitbreekt, bevindt Ruben zich op een boot in de Zuidpool, omgeven door eindeloze zeespiegels, pinguïnkoloniën, walvissen en verlaten nederzettingen. Tijdens deze Artist In Residency legt hij in een ministudio in zijn cabine op het schip de eerste ideeën vast voor zijn nieuwe project.

Ruben vroeg zich namelijk af of er een manier zou kunnen bestaan om die twee diep gekoesterde interesses natuur en muziek met elkaar te combineren. Zijn expeditie naar de Zuidpool aan boord van het zeeschip de Hondius leverde bijzondere ervaringen op die intrinsiek werden verweven in de nieuwe muziek van Ruben. De natuur biedt echter niet alleen volop inspiratie voor het songs schrijven, maar zet vooral aan tot stevig nadenken én handelen. Ruben heeft met ‘OCEANS’ zijn liefde voor de natuur omgezet in teksten die benadrukken dat het tijd is om zelf actie te ondernemen. Niet alleen voor het behoud van grootschalige natuurgebieden ver van huis, maar zeker ook van de natuur in je eigen omgeving.

Ruben zet met dit project daad bij woord door een samenwerking met Natuurmonumenten, waarbij voor elk verkocht album een boom zal worden geplant. Uiteindelijk zal dit leiden tot een heus nieuw bos ter compensatie van CO2-uitstoot.

Met dit project laat Ruben zien dat we samen, zowel met grote als kleine gebaren, bewust kunnen worden van de noodzaak van natuurbehoud en er zeker ook actief aan kunnen bijdragen.

Over de trip naar Antarctica is bovendien de documentaire 'Sounds of the South', geregisseerd door Hubert Neufeld, al op meerdere filmfestivals wereldwijd in première gegaan. De film heeft al meerdere prijzen gewonnen, waaronder: Best Score (Bratislava International Film Award), Beste Natuurfilm (Nederlands Internationaal Film Festival) en Best Travel Film (Mannheim Arts & Film Festival).

Tijdens het opnameproces van het album omarmt Ruben de troost en de verwondering van het altijd onderweg zijn, de constante intuïtieve beweging. In plaats van een specifiek muzikaal kader uit te snijden, volgt hij de impuls die natuurlijkerwijs opwelt in het bijzijn van producer Ferdy van der Singel en vaste band bestaande Wessel Herbschleb, Julian du Perron en Nicky Hustinx. Op deze verzameling liedjes komt Rubens veelzijdigheid en talent als songwriter meer naar voren dan ooit: het is een volledige overgave aan de roes van ideeën en richtingen. Ruben Hein laat zijn nieuwsgierigheid voor het leven aan het roer.

Luister/bestel OCEANS hier.

Ook een speciaal verzoek voor groeipapier? We denken graag mee! Mail op: info@growingpaper.nl 

Foto credit: Yani

`

Delen

facebook linked-in

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp