Tegel eruit, groeipapier erin

Je kent het misschien wel: tegel eruit, plant erin. Het is al jaren een terugkerend punt van aandacht in Nederland. Doordat we onze tuinen steeds meer verharden met tegels en klinkers, is er steeds minder ruimte voor groen. Dat heeft een negatief effect op de biodiversiteit (want bijen en vlinders hebben bloemen nodig om te overleven) en het regenwater wordt een stuk minder vastgehouden.

Op een groot aantal plekken in Nederland worden daarom op 28 maart 2020 initiatieven ontplooid voor een groenere leefomgeving. Maar heb je er wel eens aan gedacht dat ook Growingpaper een prima alternatief is voor jouw tuintegel(s)? Met Growingpaper vervang je tegels door prachtige bloemen, kruiden of groenten.

Een volledig verharde tuin is niet alleen minder milieuvriendelijk, het is ook lastig voor onze waterhuishouding. Regenwater infiltreert namelijk niet meer in de bodem, en watert via verharde oppervlakten af naar ons rioolsysteem. Dat rioolsysteem kan vervolgens de grote hoeveelheid water niet meer aan, met overstromingen en wateroverlast tot gevolg. Door verharding te vervangen door groen, kan het water weer infiltreren in de bodem.

Draag je steentje bij!
Zaterdag 28 maart staat in Nederland dus in het teken van minder verharding en meer groen. Ook groeipapier levert uiteraard een bijdrage aan meer groei en bloei in de Nederlandse tuinen. Bestel nu jouw bloeipapier en leg het in de grond in plaats van één van je tuintegels. Lees hier hoe groeipapier het beste tot bloei gebracht kan worden en maak de wereld een klein beetje groener. Alle beetjes helpen!

`

Delen

facebook linked-in

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp