Vandaag is het Earth Overshoot Day

Earth Overshoot Day is de dag dat we wereldwijd alle grondstoffen hebben verbruikt die de aarde in 1 jaar weer kan aanmaken. Vanaf vandaag teren we dus in op onze reserves. 

Dit jaar valt deze dag niet zoals de afgelopen jaren eerder en eerder, maar is het ons wereldwijd gelukt om weer een klein beetje langer te doen met het 'budget' dat we van de aarde krijgen. Dat komt natuurlijk vanwege de corona pandemie, maar het bewijst dat als we echt willen het best kan! Toch houden we, om in termen van Loesje te spreken, aan het einde van ons 'grondstoffenbudget' een flink stuk jaar over. Als we alleen naar Nederland kijken viel de dag dit jaar zelfs al op 3 mei! 

Bij Growingpaper realiseren we ons dat dit op de lange termijn niet houdbaar is en willen we bijdragen aan het verschuiven van deze datum. Dat doen we door bij elke stap die komt kijken bij het printen van jouw boodschap op groeipapier bewuste keuzes te maken. Van het papier tot de inkt en de verpakking. Ook hergebruiken we zoveel mogelijk van ons printafval opnieuw voor proefdrukjes, testpapier om de kiemkracht te testen in onze proeftuintjes en maken we er circulaire confetti van.

Zo proberen we bij te dragen aan een circulaire economie. Daarin is het vanzelfsprekend om materialen zo te gebruiken dat ze hergebruikt of gerecycled worden. Dat is natuurlijk ook de kern van ons groeipapier. Want op groeipapier komt jouw boodschap tot bloei en belandt deze niet in de afvalbak.   

Meer weten en kijken hoe je zelf kunt bijdragen aan #movethedate? www.overshootday.org 

`

Delen

facebook linked-in

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp