Wij gaan de B Corp uitdaging aan!

Bijdragen aan een circulaire economie, dat is onze missie! Daarom gaan we de uitdaging aan om een gecertificeerde B Corp organisatie te worden. Dat is een certificaat voor ons duurzame en sociale product, inkoop, organisatie en missie. 

B Corp is een wereldwijd netwerk van gecertificeerde bedrijven die hun business inzetten voor een duurzaam en sociaal doel. Dus naast een winstgevende onderneming realiseren zij ook een positieve impact. 

  • B Corp staat voor: Benefit Corporation.
  • Motto: Business as a force for good.

We vinden het belangrijk om in alle keuzes die we maken stil te staan bij de impact die we hebben als Growingpaper. De eerste stap is natuurlijk om efficiënter om te gaan met onze grondstoffen en materialen. Dat doen we bijvoorbeeld door ons energieverbruik verminderen, ons printafval te hergebruiken, geen onnodige verpakking gebruiken en de CO2-uitstoot van het Growingcard uit Zuid-Afrika te compenseren bij Trees for All. Maar we gaan een stap verder dan alleen het verkleinen van onze negatieve voetafdruk. We willen onze positieve impact vergroten. Door bijvoorbeeld met milieuvriendelijke inkt te printen, op zoek te gaan naar het beste groeipapier wat echt uitkomt, zaadjes te kiezen die goed zijn voor de bijen en vlinders en bovenal nog meer klanten te laten kiezen voor groeipapier. Want met groeipapier word je boodschap geen afval, maar een bloemetje! 

De online B Impact Assessment zal ons helpen om alle faceten van Growingpaper in kaart te brengen en geeft ons inzicht in waar we nog kunnen verbeteren. Super interessant en leerzaam! We zijn al goed op weg, maar kunnen nog wel verbeteren in het meetbaar en transparant maken van wat we doen. Daar gaan we de komende tijd mee aan de slag en houden je op de hoogte van de keuzes en uitdagingen die we onderweg tegenkomen. Hopelijk kunnen we ons dan komend jaar aansluiten bij andere B Corps zoals Tony's Chocolonely, Dopper, Seepje, Fairphone, Moyee Coffee en nog veel meer leuke duurzame bedrijven. 

`

Delen

facebook linked-in

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp