Heb jij een groeipapier kaartje ontvangen? Dan wordt het nu echt leuk! Met dit stappenplan, groene vingers en een beetje hulp van de natuur zorg je ervoor dat je groeipapier gaat bloeien. Let's grow!

Stap 1

Stap 1

Bevochtig het papier tot het goed nat is

Maak het groeipapier echt nat! En ja, we bedoelen echt nat! Het moet zo nat zijn dat het oplost en de zaadjes kunnen ontkiemen. Leg het natte groeipapier nu op een plek naar keuze. Dit kan in de tuin zijn, in een potje op het balkon of in je flat. We raden aan om zaaigrond of potgrond te gebruiken. Als je je groeipapier in de tuin wilt planten, kun je dit het beste doen tussen half mei en oktober. Je kunt het natuurlijk het hele jaar door binnen planten.

icon
Stap 2

Stap 2

Bedek je groeipapier met een dun laagje aarde

Giet nu ongeveer 1 tot 1,5 cm aarde op je groeipapier. Het is belangrijk dat er niet te veel aarde op het papier ligt, zodat de zaden genoeg voedingsstoffen, bescherming en zonlicht hebben om te ontkiemen. Als het papier bedekt is met een te dikke laag aarde, zullen de zaden minder snel of helemaal niet ontkiemen.

Stap 3

Stap 3

Water, water en nog meer water

Geef je groeipapier in het begin elke dag water. Dit houdt het papier lekker vochtig. De beste manier om dit te doen is met een spuitfles, die het water gelijkmatig verdeelt. Als je water geeft met een gieter of een beker, kan het gebeuren dat maar een deel van de zaadjes genoeg water krijgt om te ontkiemen.

Stap 4

Stap 4

Zon, warmte en liefde

Je nieuwe plant voelt zich het beste thuis op een lichte en warme plek. Maar wees voorzichtig met te veel direct zonlicht. Te veel zon kan het papier uitdrogen waardoor de zaden niet ontkiemen. Dan is het een kwestie van afwachten! Na een week zou je de eerste plantjes moeten zien. Maar nu is het nog niet helemaal klaar. Zodra de eerste stengels uit de grond komen, moet je doorgaan met water geven en de nieuwe plantjes in de gaten houden. Je hoeft niet elke dag water te geven, maar altijd op zo'n manier dat de planten goed nat zijn.

Wat vervelend! Heb je alle stappen uit het stappenplan gevolgd? Voor het laten bloeien van groeipapier heb je een beetje groene vingers én een beetje geluk nodig. Stond je potje in de volle zon? Was er een hittegolf of een flinke onweersbui? Dan kan het helaas zo zijn dat je zaadjes uitdrogen of juist verdrinken.

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp