Bij Growingpaper bieden we veel verschillende papierformaten voor ons groeipapier. Welke afmetingen ze hebben en hoe ze gebruikt worden hangt altijd af van het project. Hier is een overzicht van onze belangrijkste papierformaten.

DIN formaten

DIN formaten

De meeste papierformaten worden gedefinieerd door de ISO 216-norm, die in de meeste landen wordt gebruikt. Je kunt 5 van de 10 subgroepen selecteren in ons standaard bestelproces.

Vraag nu een aangepast formaat aan!

Meer over dit formaattype:

Formaten:

DIN A3 - 297 x 420 mm

DIN A4 - 210 x 297 mm

DIN A5 - 148 x 210 mm

DIN A6 - 105 x 148 mm

DIN A7 - 74 x 105 mm

Gebruik

DIN-formaten zijn een set standaard papierformaten die in de meeste landen over de hele wereld worden gebruikt. Ze worden vaak gebruikt voor een verscheidenheid aan drukwerk. Enkele van de meest voorkomende drukwerkproducten geproduceerd op DIN-formaten zijn:

 • Flyers: De formaten DIN A4 en DIN A5 worden vaak gebruikt voor flyers, die vaak worden gebruikt voor reclame- of promotiedoeleinden.
 • Brochures: De formaten A4 en A5 worden ook vaak gebruikt voor brochures, die vaak informatie bevatten over een bedrijf, product of dienst.
 • Visitekaartjes: Het DIN A7 formaat wordt vaak gebruikt voor visitekaartjes die vaak worden uitgewisseld op netwerkevenementen of bijeenkomsten.
 • Ansichtkaarten: Het A6-formaat wordt vaak gebruikt voor ansichtkaarten, die vaak worden gebruikt om korte berichten te versturen of om een bedrijf of evenement te promoten.

Over het algemeen zijn DIN-formaten veelzijdig en worden ze veel gebruikt, waardoor ze een populaire keuze zijn voor een verscheidenheid aan drukwerk.

Bestel nu
icon
Vouwkaarten

Vouwkaarten

Bij Growingpaper zijn er 3 standaard vouwkaart varianten. Er wordt ook onderscheid gemaakt of de kaart aan de onderkant of aan de zijkant geopend kan worden. Dit kan natuurlijk variëren afhankelijk van het gekozen ontwerp.

Vraag nu een aangepast formaat aan voor vouwkaarten!

Meer over dit formaattype:

Formaten:

Vouwkaart A4 naar A5 - 210 x 148,5 mm

Vouwkaart A5 naar A6 (zijopening) - 148 x 210 m

Vouwkaart A5 naar A6 (bodemopening) - 297 x 105 mm

Vraag nu een vouwkaartformaat op maat aan!

Gebruik

Vouwkaarten zijn een populair drukwerk dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals wenskaarten, uitnodigingen of aankondigingen. De meest geproduceerde gedrukte producten op gevouwen kaarten zijn onder andere:

 • Wenskaarten: Vouwkaarten worden vaak gebruikt om wenskaarten te maken voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, vakanties en bruiloften.
 • Uitnodigingen: Vouwkaarten zijn ook populair voor uitnodigingen voor evenementen zoals bruiloften, babyshowers en afstudeerfeestjes.
 • Bedankkaarten: Gevouwen kaarten worden vaak gebruikt als bedankkaarten voor bedrijven of persoonlijke gelegenheden zoals bruiloften of babyborrels.
 • Aankondigingskaarten: Gevouwen kaarten kunnen worden gebruikt voor aankondigingen van speciale gebeurtenissen, zoals de lancering van een nieuw product, een bedrijfsopening of een geboorteaankondiging.
 • Briefkaarten: Vouwkaarten kunnen worden gebruikt als briefkaarten voor het versturen van berichten, het schrijven van notities of herinneringen of gewoon als briefpapier.

In het algemeen zijn vouwkaarten een veelzijdig en populair drukwerk dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Met hun vouwbare ontwerp bieden ze veel ruimte voor tekst, afbeeldingen en grafieken, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor gepersonaliseerd en professioneel drukwerk.

Bestel nu
icon
Visitekaartjes

Visitekaartjes

Visitekaartjes van groeipapier zijn een unieke en blijvende manier om een blijvende indruk achter te laten bij potentiële klanten.

Vraag nu een aangepast formaat voor visitekaartjes aan!

Meer over dit type formaat:

Formaten:

Visitekaartjes zijn een populair drukwerk dat wordt gebruikt voor netwerken en marketingdoeleinden. Er zijn verschillende formaten visitekaartjes, maar er zijn een paar formaten die het meest worden gedrukt:

 • Standaard: Het meest voorkomende formaat voor visitekaartjes dat we bij Growingpaper drukken is 84 x 54 mm. Dit formaat is gemakkelijk mee te nemen en past in de meeste portemonnees en kaarthouders.
 • Gevouwen: Gevouwen visitekaartjes bieden twee keer zoveel ruimte als een standaard visitekaartje. Deze kaartjes kunnen worden gebruikt om meer informatie te geven of om een portfolio met werk te laten zien.
 • Vraag nu een aangepast formaat visitekaartje aan!

Over het algemeen is het standaardformaat nog steeds het populairste formaat voor visitekaartjes, maar er zijn veel opties om je kaartjes aan te passen aan je merk en boodschap.

Bestel nu
icon
Flyers

Flyers

Groeipapier flyers, ook wel boekenleggers genoemd, zijn er in verschillende ontwerpen en formaten. Bij Growingpaper kun je kiezen uit drie standaard flyerformaten.

Vraag nu een aangepast formaat voor flyer aan!

Meer over deze formaten:

Formaten:

Flyers zijn een populair drukwerk dat door bedrijven wordt gebruikt voor marketing- en reclamedoeleinden. Er zijn verschillende formaten flyers, maar er zijn een paar formaten die we bij Growingpaper het meest drukken en daarom als standaardformaat aanbieden:

 • Flyer S - 70 x 148,5 mm. Dit is onze kleinste flyer en is ideaal voor promotiemateriaal zoals flyers voor evenementen, brochures en servicemenukaarten. Vanwege het kleine formaat wordt hij ook vaak gebruikt als boekenlegger.
 • Flyer M - 210 x 99 mm. De Flyer M is een populaire keuze voor bedrijven die hun flyers in drukbezochte gebieden of via direct mail willen verspreiden. Ze worden meestal gebruikt voor promotiemateriaal zoals flyers, brochures en productcatalogi.
 • Flyer L - 70 x 297 mm. De L flyer biedt veel ruimte voor tekst en afbeeldingen. Deze wordt meestal gebruikt voor promotiemateriaal zoals flyers voor evenementen, productcatalogi en menu’s.
 • Vraag nu een flyer op maat aan!

Over het algemeen zijn deze drie flyerformaten de meest afgedrukte flyerformaten bij ons. Deze formaten bieden veel ruimte voor tekst en afbeeldingen en zijn toch gemakkelijk te verspreiden en te delen.

Bestel nu
icon
Vierkant

Vierkant

Het vierkante formaat wordt vaak gebruikt als kaart of flyer. Je kunt kiezen uit twee standaard vierkante formaten.

Vraag nu een aangepast formaat aan voor een vierkante vorm!

Meer over deze formaten:

Maten:

 • Vierkante vorm groot - 135 x 135 mm
 • Vierkante vorm klein - 99 x 99 mm

Vraag nu een aangepast formaat aan voor een vierkante vorm!

Bestel nu
icon
Bijzondere formaten

Bijzondere formaten

Soms moet het iets ongewoons of nog specialer zijn, bijvoorbeeld als het gaat om het kiezen van kaarten of flyers. Wij weten dat en je kunt ook kiezen voor hartjes of zelfs de vorm van een dennenboom.

Vraag nu een aangepast formaat aan!

Meer over deze formaten:

Formaten:

Speciale formaten zijn unieke drukformaten die afwijken van standaardformaten en -vormen. Deze formaten worden vaak aangevraagd door bedrijven of particulieren die willen dat hun drukwerk opvalt en een blijvende indruk achterlaat. Bij Growingpaper kun je kiezen uit de volgende speciale formaten:

Bestel nu
icon
Maatwerk

Maatwerk

We hebben niet alle vormen en maten op voorraad, maar we maken graag het door jou gewenste formaat! Neem nu contact met ons op en we bespreken samen hoe we jouw project met groeipapier kunnen realiseren!

Groeipapier is een papiersoort waarbij zaden tussen de papiervezels worden verwerkt. Dit soort papier wordt meestal gemaakt van gerecycled papier en de gebruikte zaden variëren van bloemzaden tot groente- of fruitzaden.

Het idee achter groeipapier is dat het, nadat het voor zijn oorspronkelijke doel is gebruikt, in de grond kan worden geplant waar de zaden in het papier kunnen ontkiemen en uitgroeien tot planten. Dit maakt groeipapier een duurzame en milieuvriendelijke optie, omdat het kan worden gebruikt waarvoor het bedoeld is en vervolgens kan worden hergebruikt om planten te laten groeien.

Groeipapier kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals wenskaarten, huwelijksuitnodigingen, verpakkingsmateriaal en promotieartikelen. Het is ook een populaire optie voor bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar duurzame en unieke manieren om hun merk te promoten.

Lees meer over de duurzame en sociale herkomst van ons groeipapier.

We bieden groeipapier aan in twee verschillende diktes: 250 g/m² en 80 g/m².

Het 80 g/m² groeipapier is een lichtere versie, vergelijkbaar met normaal printerpapier. Het is ideaal voor toepassingen zoals folders, postkaarten en ander drukwerk waarvoor een dunner papier geschikt is.

Het 250 g/m² groeipapier is een zwaardere variant, vergelijkbaar met karton. Het is ideaal voor toepassingen waar een steviger papier nodig is, zoals visitekaartjes, uitnodigingen of productverpakkingen.

Beide varianten zijn gemaakt van gerecycled materiaal en zijn voorzien van zaden, waardoor ze milieuvriendelijk en duurzaam zijn. Daarnaast zijn beide varianten verkrijgbaar in verschillende formaten en vormen. Je vindt al onze formaten hier.

We bieden groeipapier in verschillende vormen en formaten om aan je specifieke eisen te voldoen. Onze opties omvatten:

 • DIN formaten: A3, A4, A5, A6, A7
 • Vouwkaarten
 • Visitekaartjes
 • Flyers/folders
 • Vierkante formaten
 • Speciale formaten: We bieden ook unieke vormen zoals harten, cirkels en dennenbomen, evenals andere aangepaste vormen.
 • Formaten op maat: Als je een specifiek formaat of een specifieke vorm in gedachten hebt, kunnen we samen met jou een op maat gemaakt groeipapier maken dat aan jouw eisen voldoet.

Welk formaat je ook kiest, al ons groeipapier is gemaakt van gerecycled materiaal en is voorzien van zaadjes, waardoor het een milieuvriendelijke en duurzame keuze is voor je volgende project.

Bij groeipapier worden zaden gebruikt in het papierproductieproces. De zaden worden onder andere geselecteerd op hun vermogen om snel en gemakkelijk te ontkiemen en ze worden tijdens het productieproces in de vezels van het papier ingebed.

Wanneer je je groeipapier ontvangt en het in de grond plant en water geeft, begint het papier te ontbinden en kunnen de ingesloten zaden ontkiemen en uitgroeien tot planten. Het papier werkt als een natuurlijke meststof en levert voedingsstoffen aan de ontkiemende zaden terwijl ze ontkiemen. Alle informatie over het planten van ons papier vind je hier.

Het soort plant dat uit het groeipapier groeit, hangt af van de zaden die tijdens de productie in het papier zijn ingebed. Groeipapier kan worden gemaakt met verschillende soorten zaden, zoals wilde bloemen, kruiden of groenten, zodat je het soort plant kunt kiezen dat het beste bij je wensen past.

Groeipapier is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor traditionele papierproducten, omdat het kan worden gebruikt waarvoor het bedoeld is en vervolgens kan uitgroeien tot prachtige planten.

Bij Growingpaper zijn we gespecialiseerd in het printen van je eigen ontwerp of bedrijfslogo op groeipapier. Ons drukproces maakt gebruik van hoogwaardige inkt die milieuvriendelijk is en de zaden die in het papier zitten niet beschadigt.

Om je eigen ontwerp op onze producten van groeipapier te drukken, stuur je ons gewoon je ontwerp of logobestand en wij zorgen voor de rest. We bieden verschillende printopties, waaronder full colour printen en printen in één kleur, om je ontwerp tot leven te brengen. Volg onze ontwerprichtlijnen bij het maken van je ontwerp.

Groeipapier bedrukken

Maak je ontwerp in de online design tool en wij bedrukken het met biologisch afbreekbare inkt op diverse formaten groeipapier.

Design tool Bestel groeipapier