Over ons Papier

Onze collectie bestaat uit:

  • Growingpaper 70 gram met bloemenzaden of groente-/kruidenzaden.
  • Growingpaper 250 gram met bloemenmix of kruidenmix

Wilt u ons aanbod met eigen ogen zien en met eigen handen voelen? Vraag hier de voorbeeldwaaier met al onze papiersoorten aan.

Growingpaper Nederlands 70 gram

Het door ons eigen ontwikkelde papier heeft een mooie stevigheid en lichte glans. De zaden zijn duidelijk zichtbaar en geven het papier een 'natuurlijke' structuur. Growingpaper bestaat uit twee dunne lagen papier met daartussen de zaden. De lagen worden door aardappelzetmeel aan elkaar geplakt zodat het 100% natuurlijk is.In het proces werken "Growing People'', mensen die allemaal hun eigen achtergrond hebben. Van Hoessein uit Somalie tot Jan die elke dag blij is dat hij mag werken.

100% Nederlands, 100% natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar.

Bloemsoorten Nederlands 70 gram

Beschikbare bloemsoorten bij het 70 grams growingpaper:

  • Vergeet-me-niet (Myosotis)
  • Klaproos (Papaver)
  • Veldbloemenmix van Antirrhinum, Godetia, Gypsophyla, Dorotheanthus, Chrysanthemum, Petunia, Lobularia, Ageratum en Iberis

Groentesoorten Nederlands 70 gram

Beschikbare groentesoorten bij 70 grams growingpaper:

  • Worteltjes
  • Slamix van Kropsla (Meikoningin & Zwart Duits), Pluksla (Amerikaanse roodrand) en Bindsla (Little gem.).

Soorten Zuid Afrikaans 250 gram

Beschikbare soorten bij het 250 grams groeipapier:

  • Mix van Klaproos (Papaver) en Sneeuwkleed (Alyssum)
  • Mix van Basilicum en Rucola sla

Growingpaper 250 gram

Growingpaper ( 250 gr.) wordt in Zuid Afrika gemaakt. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier hun leven weer op de rit krijgen. Vrolijk zingend, lachend, met liefde en vooral passie wordt ons papier hier vervaardigd. Wij zijn trots dat we daar aan kunnen bijdragen. Zij produceren voor ons een 250 grams papier wat wij als enige in Europa mogen verkopen. Het is recycled papier wat met de hand opnieuw tot een ''pap van papier met zaden'' wordt gemaakt. Waarna het wordt gedroogd, gewogen en versneden. Het heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling en is geschikt om zowel één- als tweezijdig printen. Het papier is volledig recyclebaar en composteerbaar.

Leverbare formaten:
A6: perfect als ansichtkaart, zo per post te verzenden.
A5: bijvoorbeeld te gebruiken als luxe uitnodigingskaart.
A4: mini-poster of voor eigen formaten die u zelf kunt snijden/knippen. (Let op: bij aanlevering 8 mm rondom de kleinere formaatjes vrijhouden)