Groeipapier laat je woorden ontkiemen. Op dit duurzame papier met bloemzaadjes komt je marketingboodschap, mailing, visitekaartje of geboortekaartje letterlijk tot bloei. 

Papiersoorten

Growingcard (250 grams)

Growingcard voelt als een stevige kaart en wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Het biologisch afbreekbare papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Hier zijn geen chemicaliën aan toegevoegd, alleen water. Onze leverancier is een sociale onderneming die een vaste baan, leefbaar loon en training biedt aan meer dan 30 mensen in de lokale gemeenschap.
 

Groeipapier zaden

Voor het 250 grams growingcard hebben we een bijen/vlindermix van veldbloemen, vergeet-me-niet zaadjes en een mix van basilicum en tomaat. Zie hier hoe je het groeipapier het beste kunt planten.

soorten groeipapier zaadjes 250 grams growingpaper

Growingpaper (80 grams)

Voorbeeld geprint groeipapier van growingpaperHet originele Nederlandse Growingpaper voelt als briefpapier. Dit 100% gerecyclede en biologisch afbreekbare papier heeft duidelijk zichtbare zaden die het papier een natuurlijke structuur geven. Het is gemaakt van twee dunne lagen papier die zijn gelijmd met aardappelzetmeel met daartussen de zaden.

Groeipapier zaden

Voor het 80 grams growingpaper hebben we een bijen/vlindermix van 8 verschillende veldbloemen, kruidenmix en wortelzaden. Zie hier hoe je het groeipapier beste kunt planten.

De bijen- en vlindermix is een mix van leeuwenbekjes, godetia, gipskruid, ijsbloemen, petunia, klaprozen, alyssum en vingerhoedskruid.
De kruidenmix is een mediterraans kruidentuintje met peterselie, bieslook, basilicum, tijm, dille, munt en oregano.

soorten groeipapier zaadjes 250 grams growingpaper

 


Duurzaam printen

Wij doen er alles aan om te zorgen dat de zaadjes in ons groeipapier ook echt uitkomen. Daarom printen we met speciaal aangepaste printers én met biologisch afbreekbare inkt. Want bedruk je groeipapier in een drukmachine of zelf thuis op een laserprinter, dan zullen de zaden niet ontkiemen. Onze printers zijn zo afgesteld dat de zaden genoeg ruimte krijgen. Ook wil je met een gerust hart je kaart in de tuin kunnen leggen zonder schadelijke stoffen in de aarde te stoppen. Dat kan! Onze inkt is volledig biologisch afbreekbaar.

 


Circulair 

Met een kaartje van groeipapier laat je geen afval achter. Dat is nog eens circulair! In een circulaire economie zorgen we ervoor dat alle producten weer hergebruikt worden voor iets anders. Geef je zakelijke mailing, marketing, flyer of andere communicatie een duurzaam tintje door deze op groeipapier te printen. Je klanten blijven niet zitten met oud papier maar met een bloemetje! Bestel je eigen ontwerp op groeipapier.

 


Zo groeit het

Zorg goed voor je groeipapier en laat de woorden ontkiemen!

zo werkt groeipapier plantinstructie

Maak het papier eerst goed vochtig en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met een paar mm aarde. Geef het elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes. De beste tijd om buiten te planten, is van half april tot oktober. Binnen in een potje kan het hele jaar door. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water. Meer tips over het zaaien en verzorgen van je plantjes

 


Onze proeftuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper komt dus echt tot groei en bloei!

groeipapier proeftuin

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp