Papiersoorten

Growingcard (250 grams)

Growingcard voelt als een stevige kaart en wordt in Zuid-Afrika met veel liefde en passie gemaakt. Het biologisch afbreekbare papier heeft een prachtige natuurlijke, matte uitstraling. Het is gemaakt van 100% gerecycled papier dat met de hand opnieuw tot een ‘pap van papier met zaden’ wordt verwerkt. Hier zijn geen chemicaliën aan toegevoegd, alleen water. Onze leverancier is een sociale onderneming die een vaste baan, leefbaar loon en training biedt aan meer dan 30 mensen in de lokale gemeenschap. Beschikbaar in: bijen/vlindermix van veldbloemen, vergeet-me-niet en mix van basilicum en tomaat. 
 

 

Growingpaper (80 grams)

Het originele Nederlandse Growingpaper voelt als briefpapier. Dit biologisch afbreekbare papier heeft duidelijk zichtbare zaden die het papier een natuurlijke structuur geven. Het is gemaakt van twee dunne lagen papier die zijn gelijmd met aardappelzetmeel met daartussen de zaden. Beschikbaar in: bijen/vlindermix van veldbloemen, klaproos (papaver), vergeet-me-niet, slamix, worteltjes en citroenmelisse.  

 


Zo groeit het

Zorg goed voor je groeipapier en laat de woorden ontkiemen!

Maak het papier eerst goed vochtig en leg het binnen in een potje of buiten in de tuin op het zand. Dek het groeipapier af met ongeveer 2 cm aarde. Geef het elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Al na ongeveer een week ontkiemen de eerste plantjes. De beste tijd om buiten te planten, is van half mei tot oktober. Binnen in een potje kan het het hele jaar door. Zorg altijd voor voldoende licht, warmte en water.

 


Onze proeftuintjes

Alle papiersoorten testen we in onze proeftuintjes, zowel binnen als buiten. We testen op kiemkracht, kwaliteit en resultaat. Growingpaper komt dus echt tot groei en bloei!

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp