iUsed

"iUsed ziet de noodzaak om producten te hergebruiken "

Op een duurzame manier samen de Lente vieren!

Angela van Rosmalen, marketeer bij iUsed:

“Bij iUsed verkopen wij refurbished Apple producten. Misschien heeft de term ‘refurbished’ nog een nadere introductie nodig. Het refurbishen van producten betekent niet alleen het reinigen en het schoonmaken van het device, maar ook het controleren van de hardware. In ons magazijn bekijken onze technische specialisten of bijvoorbeeld de camera nog goed werkt. Zo nodig worden onderdelen vervangen en het device gerepareerd. Nadat het device technisch weer in orde is kan het opnieuw verkocht worden. Het product gaat dan zijn tweede leven in.

Het refurbishen ofwel reviseren van apparatuur draagt bij aan de circulaire economie. We laten namelijk materialen circuleren in onze maatschappij. In plaats van materialen of producten in de kliko te gooien, worden materialen en/of producten hergebruikt. Een product meteen hergebruiken is veel gunstiger voor het milieu. Met producten reviseren zorgen wij ervoor dat de kringloop vertraagd wordt. Materialen en producten krijgen een langere levensduur en dit is goed voor het milieu. Er hoeven nu namelijk minder nieuwe grondstoffen gewonnen te worden waarmee de C02 uitstoot omlaaggaat.

"iUsed ziet de noodzaak om producten te hergebruiken zodat er minder afval ontstaat.”

Op een duurzame manier, samen de Lente vieren!
Door corona is het voor veel mensen een zware tijd. Daarom wilden wij iets positiefs doen! We zitten nu natuurlijk veel thuis en het leek ons leuk om juist deze plek op te fleuren. Nu ook de Lente is gestart vonden wij het de perfecte timing om bloemzaden uit te delen aan onze klanten. Wij wilden ook graag nog een leuke boodschap meegeven aan onze klanten en kwamen daardoor snel bij groeipapier terecht. Dit papier bevat bloemzaden die je in je eigen tuin of op je balkon kunt zaaien én je kan er ook nog eens een leuke boodschap op printen. Daarnaast is dit alles ook ontzettend duurzaam!

Met groeipapier laat je ook geen afval achter, zoals bij vele andere papiersoorten wel. Dit past dus helemaal bij onze visie van materialen en producten hergebruiken! Het papier wordt daarnaast ook bedrukt met afbreekbare inkt. Wij hebben specifiek voor zaden van veldbloemen gekozen. Op deze bloemen komen vooral nuttige insecten af zoals bijen en vlinders. Deze insecten hebben het al enige tijd zwaar in Nederland en de aantallen nemen elk jaar af. Wij zien hier graag verandering in, want deze insecten hebben wij hard nodig! Zo bestuiven bijen namelijk bloemen van fruitbomen waardoor wij elk jaar lekkere zoete appels kunnen eten.

Groeipapier van hoogwaardige kwalitiet
Het groeipapier van Growingpaper is ontzettend mooi en voelt zacht aan. De inkt komt daarnaast ook goed tot zijn recht. De kleuren zijn totaal niet dof, maar juist fel en helder! Wanneer het groeipapier op de juiste manier wordt geplant groeien er mooie bloemen uit. Daarnaast was het contact met Growingpaper superfijn. Ze reageerden snel op vragen en dachten ook echt met ons mee. Wij zouden zeker in de toekomst vaker bestellen bij Growingpaper.

`