Vandebron

"Growingpaper helpt ons om mensen op een ludieke, verrassende en originele manier aan het denken te zetten over duurzaamheid."

‘Boarding pass’ naar een duurzame toekomst.


Lennaert Drost, Manager Fieldmarketing bij Vandebron:

“Bij Vandebron is het onze missie om de transitie naar 100% duurzame energie zo snel mogelijk, maar ook op een leuke en gemakkelijke manier, door te voeren. Dat doen we door onze klanten écht duurzame energie te bieden, die direct van lokale producenten komt. Eén van de marketinginstrumenten die wij gebruiken om onze missie waar te maken, is fieldmarketing: face-to-face campagnes die wij voeren op onder andere evenementen, markten en bij supermarkten. Binnen onze fieldmarketing speelt de inzet van groeipapier een rol. Aangezien onze medewerkers hier direct potentiële klanten aanspreken en daarbij soms een barrière voelen, zochten we naar een ludieke gadget om die barrière weg te nemen. Dat is een ‘vliegticket’ op groeipapier geworden, dat we aan voorbijgangers aanbieden tijdens onze campagnes. Met deze ‘boarding pass naar een duurzame toekomst’ nodigen we mensen uit om over te stappen naar echt goede energie en zo een duurzame keuze te maken. Het vormt voor ons een perfecte opening van het gesprek dat we met mensen aan willen gaan.
 

Rebelse club
Bij Vandebron laten we graag onze rebelse kant zien, waarmee we de energiemarkt flink op zijn kop willen zetten. Het vliegticket op groeipapier helpt ons om mensen op een verrassende en originele manier aan het denken te zetten over duurzaamheid. Als wij mensen zo’n groeipapiertje in handen geven, gebeurt er toch iets onverwachts. Mensen voelen de zaadjes in het papier, ze denken ‘wat is dat nou?’ en we merken aan hun reacties dat ze het tof vinden om op deze manier aangesproken te worden.

De missie van Growingpaper strookt volledig met die van Vandebron. Net als Growingpaper willen wij de wereld op een leuke en makkelijke manier duurzamer maken. Door groeipapier in te zetten als give-away, maken we de cirkel rond: ook al word je geen klant bij ons, dan kun je het papier natuurlijk tóch in de grond stoppen en op die manier een steentje bijdragen aan een groenere toekomst.

“Growingpaper helpt ons om mensen op een ludieke, verrassende en originele manier aan het denken te zetten over duurzaamheid.”
Lennaert Drost, Manager Fieldmarketing bij Vandebron

Toen wij brainstormden over de inzet van een gimmick om mensen gemakkelijker aan te kunnen spreken, had ik een aantal voorwaarden geformuleerd. Zo moest het handzaam zijn, licht, niet te duur en zo duurzaam mogelijk. Dan ga je natuurlijk niet kiezen voor een plastic sleutelhanger uit China. Growingpaper voldoet aan al deze eisen en het is bovendien een Nederlands bedrijf. Ook dat was belangrijk voor ons. Het feit dat ze echt zorgvuldig omgaan met duurzaamheid in de hele keten, is een duidelijke pré binnen ons eigen verhaal.

Nog steeds succesvol
Niet alleen op straat, maar ook via social media krijgen wij goede reacties op onze ‘boarding pass’. Mensen hebben bijvoorbeeld bij vrienden gezien dat zij zo’n groeipapiertje gekregen hebben en vragen of ze er ook één mogen. We werken al ruim een jaar met deze gadget, maar het is voor ons duidelijk dat het nog steeds erg gewaardeerd wordt. Voor onze teams is het vliegticket bovendien inmiddels een vast onderdeel van hun salespitch geworden. Ook van hen krijgen we terug dat het nog steeds een succes is. Wij blijven dus zeker nog wel even gebruikmaken van groeipapier. Never change a winning team!"

`