Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan gerust contact met ons op! 

Lever je bestand aan in pdf, png of jpeg. Zorg ervoor dat de grootte van het bestand klopt met het papierformaat waarvoor je het aanlevert. Volg daarnaast deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Je eigen ontwerp aanleveren kan op twee manieren:

 • Upload je bestand (pdf, png, of jpeg)
 • Gebruik de design tool

Houd bij het aanleveren rekening met deze aanleverspecificaties voor het mooiste resultaat.

Meerdere bestanden kun je direct uploaden tijdens je bestelling. Wanneer je nog geen bestand hebt maar wel alvast wilt bestellen kan dat. Stuur dan je bestand later naar info@growingpaper.nl onder vermelding van je ordernummer.

Ja, het is mogelijk om volvlakken, zoals foto’s en kleurvlakken, te printen. Laat deze maximaal zo’n 40% van het oppervlak beslaan. Door de natuurlijke structuur van Growingpaper, is het papier wat hobbelig. Hierdoor kunnen bij volvlak-printen strepen ontstaan. Houd hier rekening mee, voor het mooiste resultaat.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Je kunt prima een qr-code op een groeipapier kaartje zetten als deze minimaal 2,5 bij 2,5 cm is. Vanwege de zaadjes is het geen effe papier en kan een zaadje wel eens in de weg zitten. Als de qr-code groot genoeg is, geeft dit meestal geen problemen.

Wij testen je qr-code ook altijd even op het proefprintje.

Ons 80 grams growingpaper is alleen geschikt voor enkelzijdig printen. Onze 250 grams growingcard kan zowel enkel- als dubbelzijdig geprint worden.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Onze standaard levertijd is 4 tot 6 werkdagen voor de levering op 1 adres in Nederland en we rekenen geen verzendkosten. Verkort de levertijd naar 2 tot 3 werkdagen door tijdens je bestelling te kiezen voor ‘spoedlevering’. Hier zijn extra verzendkosten aan verbonden. Geboortekaartjes en rouwkaarten hebben bij ons vanzelfsprekend prioriteit, maar kies hiervoor wel de optie ‘spoedlevering’ als je zeker wil zijn van de verkorte levertijd. Bij grotere orders (> 2.500 stuks) overleggen we graag met je over de levertijd. Bij verzending naar meerdere adressen (gepersonaliseerde verzending) overleggen we altijd de bezorgdatum.

Wij controleren je ontwerp en stemmen eventueel suggesties met je af voor het mooiste resultaat. Je ontvangt per e-mail een digitale drukproef en na jouw akkoord gaan we je bestelling printen.

Growingpaper heeft twee soorten papier. Het 80 grams growingpaper voelt aan als briefpapier, is goedkoper en is daarom erg geschikt voor flyers en giveaways. De 250 grams growingcard voelt aan als een stevige kaart en is geschikt voor zowel zakelijk drukwerk (mailings en uitnodigingen) als voor bijzondere gelegenheden (trouwkaarten, geboortekaartjes, rouwkaarten). Ons papier heeft een sociale herkomst en duurzame eigenschappen.

Bekijk het volledige assortiment.

Kies uit een breed aanbod van formaten in onze webshop voor je eigen ontwerp. We printen op standaard formaten zoals A4, A5, A6 en A7. Maar we hebben ook visitekaartjes, rondjes, hartjes en de mogelijkheid om je eigen unieke vorm te bestellen.

Zowel growingpaper (80 grams) als growingcard (250 grams) zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en daarom ‘off white’ van kleur.

Wij adviseren om het papier niet zelf te printen en leveren daarom in principe geen blanco papier. Onze printers zijn speciaal aangepast zodat ze de zaadjes niet pletten en deze dus ook echt uitkomen. Bovendien is onze inkt 100% biologisch afbreekbaar. Lees meer over onze duurzame en innovatieve printmethode.

Nee, wij raden dit af. Wij maken gebruik van aangepaste machines die geen druk uitoefenen op het papier, zodat de zaden niet geplet worden en dus ook echt uitkomen. Bovendien is onze inkt 100% biologisch afbreekbaar waardoor die het ecosysteem niet verstoort. Lees meer over onze duurzame en innovatieve printmethode.

​Ja, je kunt een sample aanvragen en ontvangt dan een bedrukt voorbeeld van zowel Growingpaper (80 grams) als Growingcard (250 grams). Ons papier heeft een sociale herkomst en duurzame eigenschappen.

Wil je een sample van jouw eigen design, dan is dat ook mogelijk. Kijk hier voor alle mogelijkheden: https://www.growingpaper.nl/sample-aanvragen/

 • Bloemen: Zaaien van half mei tot augustus. Bloemen kun je wel binnen laten kiemen, maar het doorbloeien dient in het zomerseizoen buiten te gebeuren.
 • Kruiden: Buiten zaaien van half mei tot augustus. Binnen zaaien van september tot april.
 • Groenten: Buiten zaaien van april tot augustus. Binnen zaaien van februari tot april.

Check deze essentiële tips voor het planten van je bloeipapier.

Al onze zaden worden getest op kiemkracht in onze proeftuintjes. We selecteren de zaden op een aantal criteria. Zo mogen ze niet groter dan 1,5 mm zijn. Zaden van bijvoorbeeld zonnebloemen zijn helaas te groot, terwijl de zaden van vergeet-mij-nietjes perfect zijn. Daarnaast stimuleer je met onze bijen/vlindermix de biodiversiteit.

Eenjarige bloemen bloeien in het eerste jaar nadat je de zaadjes hebt gepland. Twee- of meerjarige bloemen bloeien vaak pas het tweede jaar nadat je de zaadjes hebt gepland.

 • De bloemen in de bijen-en vlindermix zijn allemaal eenjarig. Deze bloeien dus in het eerste jaar. De bloemen laten vaak hun zaden vallen of ze worden verspreid door de wind waardoor je ook het volgende jaar weer bloemen in je tuin zult vinden.
 • Vergeet-me-nietjes zijn meerjarig en bloeien pas in het tweede jaar.
 • Klaprozen zijn eenjarig en bloeien kort. Maar verspreiden zich gemakkelijk door je tuin de volgende jaren.

De zaden in onze 2 soorten groeipapier zijn geselecteerd op een aantal eigenschappen:

 • Goede kiemkracht
 • Van een Nederlandse zadenleverancier
 • Goed voor de bijen en de vlinders
 • Inheems of niet invasief voor het Nederlandse ecosysteem
 • Niet te groot zodat we erop kunnen printen
 • Niet te veel oliehoudend zodat je zo min mogelijk bruine vlekjes in het papier krijgt. Helaas is dit nooit 100% te voorkomen. Zaadjes blijven puur natuur.

Geboortekaartjes van groeipapier zijn een unieke en duurzame keuze. We leggen je graag alles uit over het ontwerpen, bestellen en printen van jouw groeipapier geboortekaartje.

Met een bloeikaart vol bloemzaadjes stuur je niet alleen een kaartje, maar ook een bloemetje. Dat is nog eens een uniek cadeautje voor verjaardagen, moederdag of Valentijnsdag.

Alle antwoorden op een rijtje over bloeikaarten bestellen en planten.

Je kan een offerte aanvragen tot 5.000 stuks door dit stappenplan in te vullen. Onderaan de pagina kies je het aantal en de prijs verschijnt in een staffeltabel. Kies hier voor offerte, vul je gegevens in en ontvang de offerte direct in je mailbox.

Heb je voornemens om meer dat 5.000 stuks te bestellen? Vul dan dit online formulier in. Wij zullen zo snel mogelijk contact met je opnemen voor een maatwerk offerte.

Je kunt zonder probleem groeikaarten versturen binnen de Europese Unie. Buiten de EU zijn hiervoor de regels per land verschillend. Wil je kaarten buiten de Europese Unie versturen? Wij adviseren je hierin graag.

De icoontjes staan niet standaard op de kaart. Plaats een plantinstructie en de website www.zogroeithet.nl in je ontwerp. Zo weet de ontvanger precies hoe hij of zij het groeipapier het best tot bloei kan brengen! Download op deze pagina de icoontjes voor de plant en groei instructies.

Het gewicht van het papier hangt af van het formaat dat je bestelt. De grammage van het papier is berekend op een A0 formaat en is niet het daadwerkelijke gewicht van een kaartje. Hierbij een voorbeeld:

80 grams papier – A6 formaat met envelop weegt 4 gram
250 grams papier – A6 formaat met envelop weegt 7 gram

Wij bieden vele mogelijkheden voor jouw ontwerp op een groeipapier kaart. Lees alle opties op onze prijzen pagina.

Het is mogelijk dat wij de gehele verzending of mailing uit handen nemen. Wij printen de kaarten en de enveloppen met de adressen. Steken de kaarten in de enveloppen en versturen de zending met PostNL. Het is ook mogelijk om naar het buitenland te verzenden. Heb je hierin interesse? Neem dan contact met ons op.

Groeipapier kan 1 tot 1,5 jaar worden bewaard om de zaden te laten ontkiemen. Lees hier alle tips voor het planten van groeipapier.

​In de bijen/vlindermix van het 80g papier zitten er heel wat eenjarige voorjaarsbloeiers: antirrhinum, godetia, gypsophyla, dorotheanthus, chrysanthemum, petunia, lobularia, ageratum en iberis. Lees hier meer over deze bloemen.

In de bijen/vlindermix van 250g zitten zaadjes van Leeuwenbekjes, Godetia , Gipskruid , Ijsbloemen , Virginian Stock, Klaprozen, Alyssum en Chinese anjer. Lees hier meer over deze bloemen.

Ja, we personaliseren graag je groeipapierproduct. Je kunt de geadresseerde, het logo, of alle tekst aanpassen, zodat je product uniek en persoonlijk is.

Er zijn echter een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Extra kosten: 60 € per 1000 kaarten
 • Vanaf 1001 extra 60 € (geldt altijd tot 1000 kaarten)
 • Er kan maar één kant tegelijk gepersonaliseerd worden. Voorbeeld: Gevouwen kaart - je kunt één kant van de kaart personaliseren.
 • Alle gegevens voor de personalisatie moeten naar ons worden verzonden via Excel.
 • Extra informatie die nodig is: Lettertype, lettergrootte, kleur
 • Eén ontwerp per personalisatie mogelijk
 • Het ontwerp mag geen afloop hebben

Alles wat je op een kaart wilt zien, telt als 1 ontwerp. Dit geldt natuurlijk ook voor de achterkant van je kaart. Je kunt gratis tot 3 verschillende ontwerpen uploaden in je bestelling.

Voorbeelden van meerdere ontwerpen:

Voorbeeld 1 - Personalisatie: Je hebt een kaartontwerp gemaakt voor je huwelijksuitnodigingen. Nu is het ontwerp hetzelfde, maar je adresseert elke kaart aan een andere gast. Je verandert dus steeds de naam en de rest van het ontwerp blijft hetzelfde. Dit is geen probleem, maar we brengen wel personalisatiekosten in rekening (60 €). Meer informatie hierover vind je in onze FAQ “Kan ik mijn ontwerp personaliseren?”.

Voorbeeld 2 - Meer dan 3 ontwerpen: Je ontwerpt flyers voor een evenement. Je hebt gekozen voor 5 verschillende varianten. Je wilt van elke variant 100 flyers laten drukken. Dit is geen probleem, maar vanaf het 4e ontwerp rekenen we administratiekosten van 15 € / ontwerp. Vanaf het 8e ontwerp is het 10 €.

Je kan pas per factuur betalen wanneer je bestelling 250 € of meer is.

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp