Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Neem dan gerust contact met ons op!

Lever je bestand aan in pdf, png of jpeg. Zorg ervoor dat de grootte van het bestand klopt met het papierformaat waarvoor je het aanlevert. Volg daarnaast deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Je eigen ontwerp aanleveren kan op twee manieren:

 • Upload je eigen bestanden (pdf, png of jpeg).
 • Gebruik onze designtool.

Houd bij het aanleveren rekening met deze aanleverspecificaties voor het mooiste resultaat.

Meerdere bestanden kun je direct uploaden tijdens je bestelling. Wanneer je nog geen bestand hebt maar wel alvast wilt bestellen kan dat. Stuur dan je bestand later naar info@growingpaper.nl onder vermelding van je ordernummer.

Ja, het is mogelijk om volvlakken, zoals foto’s en kleurvlakken, te printen. Laat deze maximaal zo’n 40% van het oppervlak beslaan. Door de natuurlijke structuur van Growingpaper, is het papier wat hobbelig. Hierdoor kunnen bij volvlak-printen strepen ontstaan. Houd hier rekening mee, voor het mooiste resultaat.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Je kunt prima een qr-code op een groeipapier kaartje zetten als deze minimaal 2,5 bij 2,5 cm is. Vanwege de zaadjes is het geen effe papier en kan een zaadje wel eens in de weg zitten. Als de qr-code groot genoeg is, geeft dit meestal geen problemen.

Wij testen je qr-code ook altijd even op het proefprintje.

Ons 80 grams growingpaper is alleen geschikt voor enkelzijdig printen. Onze 250 grams growingcard kan zowel enkel- als dubbelzijdig geprint worden.

Volg deze ontwerptips voor het mooiste resultaat.

Onze standaard levertijd is 4 tot 6 werkdagen en we rekenen geen verzendkosten. Verkort de levertijd naar 2 tot 3 werkdagen door tijdens je bestelling te kiezen voor ‘spoedlevering’. Hier zijn extra verzendkosten aan verbonden. Geboortekaartjes en rouwkaarten hebben bij ons vanzelfsprekend prioriteit. Deze versturen we zo snel mogelijk. Bij grotere orders (> 2.500 stuks) overleggen we graag met je over de levertijd.

Wij controleren je ontwerp en stemmen eventueel suggesties met je af voor het mooiste resultaat. Je ontvangt per e-mail een digitale drukproef en na jouw akkoord gaan we je bestelling printen.

Growingpaper heeft twee soorten papier. Het 80 grams growingpaper voelt aan als briefpapier, is goedkoper en is daarom erg geschikt voor flyers en giveaways. De 250 grams growingcard voelt aan als een stevige kaart en is geschikt voor zowel zakelijk drukwerk (mailings en uitnodigingen) als voor bijzondere gelegenheden (trouwkaarten, geboortekaartjes, rouwkaarten). Ons papier heeft een sociale herkomst en duurzame eigenschappen.

Bekijk het volledige assortiment.

Kies uit een breed aanbod van formaten in onze webshop voor je eigen ontwerp. We printen op standaard formaten zoals A4, A5, A6 en A7. Maar we hebben ook visitekaartjes, rondjes, hartjes en de mogelijkheid om je eigen unieke vorm te bestellen.

Zowel growingpaper (80 grams) als growingcard (250 grams) zijn gemaakt van 100% gerecycled papier en daarom ‘off white’ van kleur.

Wij adviseren om het papier niet zelf te printen en leveren daarom in principe geen blanco papier. Onze printers zijn speciaal aangepast zodat ze de zaadjes niet pletten en deze dus ook echt uitkomen. Bovendien is onze inkt 100% biologisch afbreekbaar. Lees meer over onze duurzame en innovatieve printmethode.

Nee, wij raden dit af. Wij maken gebruik van aangepaste machines die geen druk uitoefenen op het papier, zodat de zaden niet geplet worden en dus ook echt uitkomen. Bovendien is onze inkt 100% biologisch afbreekbaar waardoor die het ecosysteem niet verstoort. Lees meer over onze duurzame en innovatieve printmethode.

​Ja, je kunt een sample aanvragen en ontvangt dan een bedrukt voorbeeld van zowel Growingpaper (80 grams) als Growingcard (250 grams). Ons papier heeft een sociale herkomst en duurzame eigenschappen.

 • Bloemen: Zaaien van half mei tot augustus. Bloemen kun je wel binnen laten kiemen, maar het doorbloeien dient in het zomerseizoen buiten te gebeuren.
 • Kruiden: Buiten zaaien van half mei tot augustus. Binnen zaaien van september tot april.
 • Groenten: Buiten zaaien van april tot augustus. Binnen zaaien van februari tot april.

Check deze essentiële tips voor het planten van je bloeipapier.

Al onze zaden worden getest op kiemkracht in onze proeftuintjes. We selecteren de zaden op een aantal criteria. Zo mogen ze niet groter dan 1,5 mm zijn. Zaden van bijvoorbeeld zonnebloemen zijn helaas te groot, terwijl de zaden van vergeet-mij-nietjes perfect zijn. Daarnaast stimuleer je met onze bijen/vlindermix de biodiversiteit.

Eenjarige bloemen bloeien in het eerste jaar nadat je de zaadjes hebt gepland. Twee- of meerjarige bloemen bloeien vaak pas het tweede jaar nadat je de zaadjes hebt gepland.

 • De bloemen in de bijen-en vlindermix zijn allemaal eenjarig. Deze bloeien dus in het eerste jaar. De bloemen laten vaak hun zaden vallen of ze worden verspreid door de wind waardoor je ook het volgende jaar weer bloemen in je tuin zult vinden.
 • Vergeet-me-nietjes zijn meerjarig en bloeien pas in het tweede jaar.
 • Klaprozen zijn eenjarig en bloeien kort. Maar verspreiden zich gemakkelijk door je tuin de volgende jaren.

De zaden in onze 2 soorten groeipapier zijn geselecteerd op een aantal eigenschappen:

 • Goede kiemkracht
 • Van een Nederlandse zadenleverancier
 • Goed voor de bijen en de vlinders
 • Inheems of niet invasief voor het Nederlandse ecosysteem
 • Niet te groot zodat we erop kunnen printen
 • Niet te veel oliehoudend zodat je zo min mogelijk bruine vlekjes in het papier krijgt. Helaas is dit nooit 100% te voorkomen. Zaadjes blijven puur natuur.

Geboortekaartjes van groeipapier zijn een unieke en duurzame keuze. We leggen je graag alles uit over het ontwerpen, bestellen en printen van jouw groeipapier geboortekaartje.

Met een bloeikaart vol bloemzaadjes stuur je niet alleen een kaartje, maar ook een bloemetje. Dat is nog eens een uniek cadeautje voor verjaardagen, moederdag of Valentijnsdag.

Alle antwoorden op een rijtje over bloeikaarten bestellen en planten.

Eigen ontwerp

Bij Growingpaper ontwerp je je eigen verhaal op duurzaam groeipapier.

Eigen ontwerp